Ponúkame vám výnimočný recept na šťavnaté pečené kuracie stehná so zeleninou.
Delikátnejšie jedlo ste doteraz nejedli, už po prvom súste si ho zamilujete a budete po ňom túžiť každý deň.
Unikátny recept na najchutnejšie pečené kuracie stehná so zeleninou z youtube kanála Gourmet corner.
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
Potrebujeme:
olivový olej
maslo
6 kuracích stehien
soľ
1 cibuľu
mleté čierne korenie
1 červenú cibuľu
1 mrkvu
3 zemiaky
1 žltú papriku
1 cuketu
šampiňóny
2 strúčiky cesnaku
1/2 stredne pikantnej papriky
3 paradajky
1 ČL mletej papriky
1 PL octu
bazalku
1 pomaranč
2-3 PL medu
1 ČL údenej papriky
1 ČL horčice
kúsok masla
petržlenovú vňať
Postup:
Do panvice nalejeme olej. Roztopíme maslo a vložíme kuracie stehná.
Z oboch strán ochutíme soľou, čiernym korením a mäso smažíme z oboch strán do zlatista.
Ošúpanú cibuľu nakrájame na väčšie kocky a osmažíme vo výpeku z mäsa.
Pridáme na kocky nakrájanú červenú cibuľu, premiešame a smažíme do zlatista.
Ďalej pridáme na kocky nakrájanú mrkvu a zamiešame.
Ošúpané a umyté zemiaky nakrájame na kocky, pridáme do panvice a miešame.
Ďalej pridáme na kocky nakrájanú papriku.
Neošúpanú cuketu nakrájame na kocky a vložíme do panvice.
Do zeleninovej zmesi v panvici pridáme nakrájané šampiňóny a všetko spolu zmiešame.
Zmes osolíme, ochutíme čiernym korením a premiešame.
Do hrnca nalejeme olivový olej.
Do rozohriateho oleja vložíme na drobno nakrájaný cesnak.
Pridáme na malé kocky nakrájanú feferónku.
Do paradajky urobíme zárezy v tvare kríža, vložíme do hrnca s vriacou vodou a varíme 30 sekúnd.
Uvarené paradajky ošúpeme, nakrájame, pomelieme v mixéri a pridáme do hrnca s cesnakom a feferónkou.
Paradajkovú zmes ochutíme soľou a čiernym korením.
Pridáme mletú papriku, cukor a zamiešame.
Nakoniec do omáčky pridáme naseknú bazalku a premiešame.
Omáčku pridáme do panvice s osmaženou zeleninou, všetko zmiešame a vložíme do formy na pečenie.
Na zeleninu poukladáme kuracie stehná. Do panvice cez sitko vytlačíme šťavu z pomaranča.
Do vriacej šťavy pridáme med a zamiešame.
Pridáme soľ, korenie, údenú papriku a premiešame.
Nakoniec pridáme maslo, horčicu a miešame, kým sa maslo nerozpustí.
Omáčkou potrieme kuracie mäso.
Formu vložíme do predhriatej rúry a pečieme 20 minút pri teplote 180°C.
Po upečení posypeme nasekanou petržlenovou vňaťou a môžeme servírovať.
Prajeme vám dobrú chuť!
Video návod nájdete TU