Toto je najchutnejší recept na kuracie stehná všetkých čias: Mäsko je šťavnaté a neskutočne dobré!

Delikátnejšie jedlo ste doteraz nejedli, už po prvom súste si ho zamilujete a budete po ňom túžiť každý deň.

Ponúkame vám výnimočný recept na šťavnaté pečené kuracie stehná so zeleninou.

 

 

Delikátnejšie jedlo ste doteraz nejedli, už po prvom súste si ho zamilujete a budete po ňom túžiť každý deň.

Unikátny recept na najchutnejšie pečené kuracie stehná so zeleninou z youtube kanála Gourmet corner.

Potrebujeme:

olivový olej

maslo

6 kuracích stehien

soľ

1 cibuľu

 

 

mleté čierne korenie

1 červenú cibuľu

1 mrkvu

3 zemiaky

1 žltú papriku

1 cuketu

šampiňóny

2 strúčiky cesnaku

1/2 stredne pikantnej papriky

3 paradajky

1 ČL mletej papriky

1 PL octu

bazalku

1 pomaranč

2-3 PL medu

1 ČL údenej papriky

1 ČL horčice

kúsok masla

petržlenovú vňať

Postup:

Do panvice nalejeme olej. Roztopíme maslo a vložíme kuracie stehná.

 

 

Z oboch strán ochutíme soľou, čiernym korením a mäso smažíme z oboch strán do zlatista.

Ošúpanú cibuľu nakrájame na väčšie kocky a osmažíme vo výpeku z mäsa.

Pridáme na kocky nakrájanú červenú cibuľu, premiešame a smažíme do zlatista.

Ďalej pridáme na kocky nakrájanú mrkvu a zamiešame.

 

 

Ošúpané a umyté zemiaky nakrájame na kocky, pridáme do panvice a miešame.

Ďalej pridáme na kocky nakrájanú papriku.

Neošúpanú cuketu nakrájame na kocky a vložíme do panvice.

Do zeleninovej zmesi v panvici pridáme nakrájané šampiňóny a všetko spolu zmiešame.

Zmes osolíme, ochutíme čiernym korením a premiešame.

Do hrnca nalejeme olivový olej.

 

 

Do rozohriateho oleja vložíme na drobno nakrájaný cesnak.

Pridáme na malé kocky nakrájanú feferónku.

Do paradajky urobíme zárezy v tvare kríža, vložíme do hrnca s vriacou vodou a varíme 30 sekúnd.

Uvarené paradajky ošúpeme, nakrájame, pomelieme v mixéri a pridáme do hrnca s cesnakom a feferónkou.

Paradajkovú zmes ochutíme soľou a čiernym korením.

Pridáme mletú papriku, cukor a zamiešame.

 

 

Nakoniec do omáčky pridáme naseknú bazalku a premiešame.

Omáčku pridáme do panvice s osmaženou zeleninou, všetko zmiešame a vložíme do formy na pečenie.

Na zeleninu poukladáme kuracie stehná. Do panvice cez sitko vytlačíme šťavu z pomaranča.

Do vriacej šťavy pridáme med a zamiešame.

Pridáme soľ, korenie, údenú papriku a premiešame.

 

 

Nakoniec pridáme maslo, horčicu a miešame, kým sa maslo nerozpustí.

Omáčkou potrieme kuracie mäso.

Formu vložíme do predhriatej rúry a pečieme 20 minút pri teplote 180°C.

Po upečení posypeme nasekanou petržlenovou vňaťou a môžeme servírovať.

Prajeme vám dobrú chuť!

Video návod nájdete TU

 

Foto: unsplash
Foto: unsplash
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pexels
Foto: pexels
Foto: pixabay

Najlepšie recepty na dnes