Stačí dať na plech poriadny kus krkovičku s kapustou a nemusím variť ďalšie dva dni: Tento recept ma naučili v Stupave!

Neuveriteľne jednoduché a pritom výborné jedlo!

Tento úžasný recept zahŕňa jednoduchosť, eleganciu a neskutočnú rýchlosť prípravy.

 

 

Bravčové mäso a kapusta ochutené bylinkami je večera na celý týždeň, ktorú vám každý vychváli.

Vynikajúci recept na pečené bravčové mäso s kapustou z youtube kanála Dozus Cook.

Potrebujeme:

2 kg bravčovej krkovičky

1,2 kg kapusty

 

 

2 cibule

1 ČL soli

2 ČL sušenej petržlenovej vňate

1/2 ČL mletého čierneho korenia

3 PL slnečnicového alebo olivového oleja

Na omáčku:

 

 

3/4 ČL soli

1 ČL mletej papriky

3 strúčiky cesnaku

3 PL jablčného octu

2 ČL horčice

4 PL sójovej omáčky

Voliteľné:

1 ČL koriandra

1 ČL sušeného zázvoru

Postup:

Krkovičku nakrájame na hrubé plátky. Nožom spravíme zárezy v tvare mriežky.

Na panvici zahrejeme olej a vložíme plátky mäsa.

 

 

Mäso smažíme z oboch strán dve minúty pri vysokej teplote.

Z kapusty odstránime hrubú časť a nakrájame na väčšie plátky.

Kapustu nasypeme na plech na pečenie. Ošúpanú cibuľu nakrájame na väčšie časti.

Rozoberieme a pridáme na plech s kapustou.

Pridáme soľ, petržlenovú vňať, čierne korenie a olej.

 

 

Rukami dobre zamiešame. Na kapustu naukladáme osmažené bravčové plátky.

Do menšej misky pridáme soľ, koriander, zázvor a mletú papriku.

Pretlačíme cesnak, nalejeme ocot a sójovú omáčku.

Nakoniec pridáme horčicu a dobre premiešame. Omáčku rozotrieme na plátky mäsa.

 

 

Plech prekryjeme alobalom a vložíme do rúry.

Pečieme 40 minút pri teplote 200°C.

Po uplynutí doby odstránime alobal a mäso potrieme olejom.

Plech vložíme späť do rúry. Pečieme ďalších 10 minút pri teplote 200°C.

Môžeme servírovať.

 

 

Prajeme vám dobrú chuť!

Video návod:

 

 

Foto: unsplash
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pexels
Foto: unsplash
Foto: tjn
Foto: tjn

Najlepšie recepty na dnes