Tento úžasný recept zahŕňa jednoduchosť, eleganciu a neskutočnú rýchlosť prípravy.

Bravčové mäso a kapusta ochutené bylinkami je večera na celý týždeň, ktorú vám každý vychváli.
Vynikajúci recept na pečené bravčové mäso s kapustou z youtube kanála Dozus Cook.
Potrebujeme:
2 kg bravčovej krkovičky
1,2 kg kapusty

2 cibule
1 ČL soli
2 ČL sušenej petržlenovej vňate
1/2 ČL mletého čierneho korenia
3 PL slnečnicového alebo olivového oleja
Na omáčku:

3/4 ČL soli
1 ČL mletej papriky
3 strúčiky cesnaku
3 PL jablčného octu
2 ČL horčice
4 PL sójovej omáčky
Voliteľné:
1 ČL koriandra
1 ČL sušeného zázvoru
Postup:
Krkovičku nakrájame na hrubé plátky. Nožom spravíme zárezy v tvare mriežky.
Na panvici zahrejeme olej a vložíme plátky mäsa.

Mäso smažíme z oboch strán dve minúty pri vysokej teplote.
Z kapusty odstránime hrubú časť a nakrájame na väčšie plátky.
Kapustu nasypeme na plech na pečenie. Ošúpanú cibuľu nakrájame na väčšie časti.
Rozoberieme a pridáme na plech s kapustou.
Pridáme soľ, petržlenovú vňať, čierne korenie a olej.

Rukami dobre zamiešame. Na kapustu naukladáme osmažené bravčové plátky.
Do menšej misky pridáme soľ, koriander, zázvor a mletú papriku.
Pretlačíme cesnak, nalejeme ocot a sójovú omáčku.
Nakoniec pridáme horčicu a dobre premiešame. Omáčku rozotrieme na plátky mäsa.

Plech prekryjeme alobalom a vložíme do rúry.
Pečieme 40 minút pri teplote 200°C.
Po uplynutí doby odstránime alobal a mäso potrieme olejom.
Plech vložíme späť do rúry. Pečieme ďalších 10 minút pri teplote 200°C.
Môžeme servírovať.

Prajeme vám dobrú chuť!
Video návod:




















