Stačí zmiešať zemiaky a 2 vajíčka: Recept mojej dedinskej babky prekvapil každého!

Ponúkame vám nenáročný recept na chutné plnené placky, na ktorých prípravu vám stačia jednoduché a cenovo dostupné ingrediencie. 

Netradičné chrumkavé zemiakové placky plnené mäsovo-šampiňónovou zmesou, po ktorých sa len zapráši. 

 

 

Výnimočný recept na plnené zemiakové placky z youtube kanála Recipe hub. 

Potrebujeme:

2 vajcia  

1 kg zemiakov 

maslo 

1 mrkvu 

2 cibule 

 

 

soľ 

mleté čierne korenie 

petržlenovú vňať 

5 PL hladkej múky 

1 kurací filet 

4-5 šampiňónov 

100 ml smotany na varenie 

rastlinný olej 

 

 

100 g syra 

Na omáčku: 

4 PL kyslej smotany 

cibuľu 

2 strúčiky cesnaku 

kôpor 

soľ 

mleté čierne korenie 

Postup: 

Do misky rozbijeme vajcia a vidličkou vyšľaháme. 

Ošúpané a umyté zemiaky nakrájame na kocky. 

Zemiaky vložíme do hrnca, zalejeme vodou, osolíme a varíme do mäkka. 

 

Na panvici roztopíme maslo. 

Pridáme na kocky nakrájanú 1 cibuľu a smažíme do zlatista. 

Ošúpanú mrkvu na hrubo nastrúhame, pridáme k cibuli a premiešame. 

Zeleninovú zmes osolíme, okoreníme a zamiešame. 

Uvarené zemiaky preložíme do misky a roztlačíme na kašu.

Pridáme osmaženú zeleninovú zmes, nasekanú petržlenovú vňať, rozšľahané vajíčka a dôkladne zmiešame. 

 

Potom do zmesi pridáme múku a premiešame. 

Na panvici roztopíme maslo, pridáme na kocky nakrájanú cibuľu a osmažíme. 

Kurací filet prekrojíme vodorovne na polovicu a nakrájame na kocky. 

 

Nakrájaný plátok mäsa pridáme do panvice a zamiešame. 

Pridáme na kocky nakrájané šampiňóny, premiešame a smažíme do zlatista. 

Zmes osolíme, okoreníme a zamiešame. 

 

Nalejeme smotanu, miešame a chvíľu smažíme. 

Hotovú zmes preložíme do samostatnej misky, pridáme nastrúhaný syr a vidličkou zamiešame. 

Pracovnú dosku posypeme múkou, lyžicou nanesieme zemiakovú zmes a vytvarujeme placku. 

 

Do stredu vložíme šampiňónovú zmes, placku uzavrieme a vyformujeme. 

Na panvici zohrejeme olej, vložíme placky a vysmažíme z oboch strán dozlatista. 

Medzitým pripravíme omáčku: do malej misky pridáme smotanu. 

 

Pridáme trochu cibule nakrájanej na kocky. 

Do omáčky pretlačíme cesnak. 

Potom pridáme nasekaný kôpor, soľ čierne korenie a všetko spolu zmiešame. 

 

Môžeme servírovať. 

Prajeme vám dobrú chuť! 

Video návod nájdete TU 

 

Foto: unsplash
Foto: unsplash
Foto: unsplash
Foto: pixabay
Foto: pexels
Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: tjn
Foto: tjn
Foto: pixabay

Najlepšie recepty na dnes