Úžasný nepečený krémeš s banánmi.
Vynikajúci recept sme našli na youtube.
Tento krémeš môžete vylepšiť podľa vašich preferencií, namiesto banánov môžete použiť iné ovocie, pridať do krému pudingový prášok rôznych príchutí, prípadne zvoliť polevu z bielej čokolády.
Potrebujeme:
dlhé piškóty – 14 kusov
cukor kr. – 100 g
banán – 3 kusy
pudingový prášok s vanilkovou príchuťou – 80 g
mlieko – 600 ml
smotana na šľahanie – 250 ml
horká čokoláda – 100 g
mlieko – 10 ml
Rozmer formy 20×10 cm
Voliteľné:
Rôzne druhy ovocia (čerstvé aj kompótované)
Stužovač do šľahačky
Biela čokoláda
Strúhaný kokos na ozdobu
Postup:
Pripravíme si formu, ktorú vyložíme fóliou.
Dlhé piškóty uložíme na dno formy.
Pripravíme si krém:
V mlieku rozmiešame cukor a pudingový prášok.
Preložíme na plameň a uvaríme hustý krém.
Krém navrstvíme na piškóty.
Banány uložíme na pudingovú vrstvu.
Vyšľaháme si smotanu.
Šľahačku natrieme na vrch (puding musí byť vychladnutý).
Ak chcete, aby šľahačka lepšie držala tvar, pridajte do nej aj stužovač.
Na vrch uložíme piškóty.
Odložíme do chladničky.
Chladíme aspoň 1 hodinu.
Nakoniec ozdobíme čokoládou – v mlieku rozpustíme čokoládu.
Nalejeme na vrch krémeša.
Keď čokoláda stuhne môžeme podávať.
Krémeš môžete servírovať posypaný strúhaným kokosom, prípadne podávať s kopčekom zmrzliny.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)
Video návod: