Neuveriteľne chutný a rýchly jahodový koláč, ktorý sa rozplýva na jazyku.
Prekvapte svojich najbližších a hostí touto osviežujúcou ovocnou pochúťkou.
Vynikajúci recept na jemný jahodový koláč z youtube kanála Lecker mit Kristy.
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
Potrebujeme:
(objem pohára 200 ml)
2 vajcia
štipku soli
180 g kryštálového cukru (1 šálku)
60 ml rastlinného oleja (3 PL)
150 g jogurtu (8 PL)
250 g hladkej múky (1 + 2/3 šálky)
10 g prášku do pečiva (2 ČL)
50 ml citrónovej šťavy (1/4 šálky)
350 g jahôd
mandľové lupienky
Voliteľné:
práškový cukor na posypanie
strúhaný kokos
kakao (ak chcete získať cesto dvoch farieb)
Postup:
Do misky rozbijeme vajcia, pridáme soľ a cukor a mixérom vyšľaháme.
Ďalej pridáme jogurt, olej a prešľaháme.
Cez sitko preosejeme múku s práškom do pečiva.
Metličkou dôkladne premiešame.
Do cesta pridáme citrónovú šťavu a zamiešame.
Nakoniec pridáme 2/3 nakrájaných jahôd z celkového množstva a premiešame.
Zapekaciu formu (26 x 18 cm) vystelieme papierom na pečenie, okraje potrieme maslom a nalejeme cesto.
Cesto zarovnáme a na vrch naukladáme zvyšné jahody.
Nakoniec posypeme mandľovými lupienkami.
Koláč vložíme do predhriatej rúry.
Pečieme 40 minút pri teplote 180°C.
Po upečení posypeme koláč práškovým cukrom.
Môžeme servírovať.
Prajeme vám dobrú chuť!
Video návod: