Všetko len zamiešam a hotovo: KOLÁČ, topiaci sa v ústach – pečiem ho celý rok!

Neskutočne lahodný jahodový koláč, ktorý sa doslova rozplýva v ústach!
[mashshare]

Neuveriteľne chutný a rýchly jahodový koláč, ktorý sa rozplýva na jazyku.

 

 

Prekvapte svojich najbližších a hostí touto osviežujúcou ovocnou pochúťkou.

Vynikajúci recept na jemný jahodový koláč z youtube kanála Lecker mit Kristy.

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

Potrebujeme:

(objem pohára 200 ml)

2 vajcia

štipku soli

180 g kryštálového cukru (1 šálku)

60 ml rastlinného oleja (3 PL)

150 g jogurtu (8 PL)

250 g hladkej múky (1 + 2/3 šálky)

10 g prášku do pečiva (2 ČL)

50 ml citrónovej šťavy (1/4 šálky)

350 g jahôd

mandľové lupienky

Voliteľné:

práškový cukor na posypanie

strúhaný kokos

kakao (ak chcete získať cesto dvoch farieb)

Postup:

Do misky rozbijeme vajcia, pridáme soľ a cukor a mixérom vyšľaháme.

 

 

Ďalej pridáme jogurt, olej a prešľaháme.

Cez sitko preosejeme múku s práškom do pečiva.

Metličkou dôkladne premiešame.

Do cesta pridáme citrónovú šťavu a zamiešame.

Nakoniec pridáme 2/3 nakrájaných jahôd z celkového množstva a premiešame.

Zapekaciu formu (26 x 18 cm) vystelieme papierom na pečenie, okraje potrieme maslom a nalejeme cesto.

 

 

Cesto zarovnáme a na vrch naukladáme zvyšné jahody.

Nakoniec posypeme mandľovými lupienkami.

Koláč vložíme do predhriatej rúry.

Pečieme 40 minút pri teplote 180°C.

Po upečení posypeme koláč práškovým cukrom.

Môžeme servírovať.

 

Prajeme vám dobrú chuť!

Video návod:

 

Foto: tjn
Foto: tjn
Foto: unsplash
Foto: unsplash
[mashshare]

Najlepšie recepty na dnes