Dezert PYŠNÁ PRINCEZNÁ: Recept na LUXUSNÝ krémový koláč, ktorý zmizne do poslednej omrvinky!

Tento dezert je jedným z najlepších koláčov vôbec. Je presne jedným z tých, ktoré miznú do poslednej omrvinky.

 

 

Keď je sezóna jahôd, tento dezert pripravujem takmer každý týždeň a ešte nás neomrzel.

Vynikajúci recept na jahodový dezert s tvarohovým krémom z portálu obzarciuch.

Koláč je veľmi chutný a nikto neodolá ďalšiemu kúsku.

Tento recept odporúčame vyskúšať každému, vaši rodinní príslušníci a hostia ho určite s chuťou zjedia.

Potrebujeme:

Na piškótové cesto:

4 vajcia

1/2 šálky kryštálového cukru

1/2 šálky hladkej múky

1/2 ČL prášku do pečiva

 

 

Na odpaľované cesto:

1/2 šálky vody

60 g masla + na vymastenie formy

1/2 šálky hladkej múky

1/3 ČL prášku do pečiva

3 vajcia

 

 

Na biely tvarohový krém:

300 g tvarohu

3 PL práškového cukru

2 ČL želatíny

1/4 šálky vriacej vody

Na jahodový krém:

200 g tvarohu

1 balenie jahodového želé

400 ml vriacej vody

cca 200 g jahôd

Okrem toho:

práškový cukor na posypanie

Ingrediencie sme odmerali pomocou 250 ml pohára.

Dezert sme pripravovali vo forme s rozmermi 24 x 24 cm.

Piškótové a odpaľované cesto sme upiekli deň pred prípravou dezertu.

Postup:

Prípravu začneme upečením piškóty: oddelíme bielky a žĺtky.

 

 

Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh. Potom za stáleho miešania po dávkach pridávame cukor a po jednom pridávame žĺtky.

Do vaječnej zmesi preosejeme múku s práškom do pečiva.

Všetko jemne premiešame lyžicou alebo vareškou.

Plech vystelieme papierom na pečenie a nalejeme cesto.

 

 

Plech s cestom vložíme do rúry predhriatej na 170°C (horný/spodný ohrev) a pečieme asi 30 minút.

Upečenú piškótu vyberieme z rúry a necháme vychladnúť.

Potom cesto po okrajoch plechu narežeme nožom a vyberieme.

Studenú piškótu rozkrojíme na dve vrstvy. Jednu časť nakrájame na pásiky hrubé asi 3 cm.

Teraz pripravíme odpaľované cesto: do hrnca nalejeme vodu a pridáme maslo.

 

 

Privedieme do varu. Vypneme ohrev a pridáme múku.

Všetko premiešame, najlepšie drevenou vareškou, kým sa suroviny nespoja.

Výsledkom by malo byť jednotné cesto bez hrudiek.

Potom cesto odložíme, aby mierne vychladlo. Cesto by malo byť teplé, ale nie horúce.

 

 

Potom postupne pridávame po vajci a premiešame. Nakoniec pridáme prášok do pečiva.

Spodok plechu vystelieme papierom na pečenie a boky vymastíme maslom.

Cesto nanesieme na plech a vložíme do rúry vyhriatej na 200°C (horný/spodný ohrev).

Pečieme asi 25 minút. Upečené cesto vyberieme a necháme vychladnúť.

 

 

Medzitým rozpustíme jahodové želé v 400 ml vriacej vody.

Necháme vychladnúť a pripravíme bielu tvarohovú zmes.

Želatínu rozpustíme vo vriacej vode a necháme vychladnúť.

Tvaroh s práškovým cukrom vyšľaháme.

Počas miešania pomaly prilievame vychladnutú, ale tekutú želatínu.

Tvarohovú zmes nanesieme na piškótové cesto.

 

 

Na vrch krému poukladáme pásiky z piškótového cesta.

Medzi pásiky piškóty poukladáme nakrájané jahody a zalejeme asi polovicou zahusťujúceho jahodového želé.

Zvyšnú želatínu vyšľaháme s tvarohom do hladka.

Jahodový krém nanesieme na koláč a a prikryjeme odpaľovaným cestom.

Koláč vložíme do chladničky, kým nestuhne.

Pred servírovaním bohato posypeme práškovým cukrom.

 

Prajeme vám dobrú chuť!

 

Foto: unsplash
Foto: tjn
Foto: unsplash
Foto: pexels
Foto: tjn
Foto: tjn
Foto: pexels
Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: unsplash

Najlepšie recepty na dnes