Kuchárka v mliečnom bare mi dala tento recept: Takéto dobré bravčové som za 50 rokov nejedol!

Kuchárka z mliečneho baru sa so mnou podelila o recept na úplne iný pokrm - bravčové rezne v smotanovej omáčke.

Bravčové karé môžeme pripraviť na rôzne spôsoby, nemusia to byť klasické bravčové rezne so zemiakmi.

 

 

Výborne chutí aj dusené bravčové karé a pečienka.

Najchutnejšie bravčové rezne

Kuchárka z mliečneho baru sa so mnou podelila o recept na úplne iný pokrm – bravčové rezne v smotanovej omáčke.

Exkluzívny recept na bravčové karé v omáčke z portálu pysznosci.

Z bravčového karé môžeme pripraviť množstvo rôznych jedál.

Veľké obmedzenia tu neplatia, aj keď najčastejšie volíme klasické obaľované bravčové rezne alebo mäso dusené v omáčke.

 

 

Sú to také známe a obľúbené jedlá, ktoré nás nikdy neomrzia.

Tento recept sa však líši od ostatných.

Mäso je vždy mäkké a šťavnaté a celok dopĺňa hubová omáčka.

 

 

Jedlo je také chutné, že je ťažké mu odolať.

Na sviatočnom stole sa bude vynímať.

Na prípravu bravčového karé v omáčke potrebujeme:

500 g bravčového karé

1 šálku mlieka

 

 

2 cibule

2 strúčiky cesnaku

8 šampiňónov

250 smotany na šľahanie

3/4 šálky vody

1 PL hladkej múky

soľ

mleté čierne korenie

korenie na mleté mäso

sladkú papriku

Postup:

Bravčové karé nakrájame na tenké plátky a zalejeme mliekom.

Necháme odstáť tri hodiny. Po uplynutí doby mäso okoreníme.

 

 

Na panvici osmažíme cibuľu, šampiňóny a cesnak.

Bravčové plátky obalíme v múke a smažíme tri minúty z každej strany.

Do hubovej zmesi nalejeme smotanu a pridáme potrebné korenie.

Všetko spolu veľmi dôkladne premiešame.

Vymastíme dno zapekacej formy a vložíme rezne.

Na mäso nanesieme hubovú omáčku, zmiešame ingrediencie a formu prekryjeme alobalom.

 

 

Formu vložíme do rúry predhriatej na 180°C. Pečieme 75 minút.

Počas tejto doby mäso absorbuje chuť omáčky a stane sa mäkkým a šťavnatým.

Jedlo môžeme servírovať s varenými zemiakmi alebo inou obľúbenou prílohou.

Takto pripravené bravčové karé bude hitom počas sviatočnej večere.

Jedná sa o úplne iný spôsob prípravy klasického mäsa.

 

 

Hubová omáčka sa k mäsu perfektne hodí a dodá mu zaujímavú chuť.

Prajeme vám dobrú chuť!

 

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: pixabay

Najlepšie recepty na dnes