Bravčové karé môžeme pripraviť na rôzne spôsoby, nemusia to byť klasické bravčové rezne so zemiakmi.
Výborne chutí aj dusené bravčové karé a pečienka.
Najchutnejšie bravčové rezne
Kuchárka z mliečneho baru sa so mnou podelila o recept na úplne iný pokrm – bravčové rezne v smotanovej omáčke.
Exkluzívny recept na bravčové karé v omáčke z portálu pysznosci.
Z bravčového karé môžeme pripraviť množstvo rôznych jedál.
Veľké obmedzenia tu neplatia, aj keď najčastejšie volíme klasické obaľované bravčové rezne alebo mäso dusené v omáčke.
Sú to také známe a obľúbené jedlá, ktoré nás nikdy neomrzia.
Tento recept sa však líši od ostatných.
Mäso je vždy mäkké a šťavnaté a celok dopĺňa hubová omáčka.
Jedlo je také chutné, že je ťažké mu odolať.
Na sviatočnom stole sa bude vynímať.
Na prípravu bravčového karé v omáčke potrebujeme:
500 g bravčového karé
1 šálku mlieka
2 cibule
2 strúčiky cesnaku
8 šampiňónov
250 smotany na šľahanie
3/4 šálky vody
1 PL hladkej múky
soľ
mleté čierne korenie
korenie na mleté mäso
sladkú papriku
Postup:
Bravčové karé nakrájame na tenké plátky a zalejeme mliekom.
Necháme odstáť tri hodiny. Po uplynutí doby mäso okoreníme.
Na panvici osmažíme cibuľu, šampiňóny a cesnak.
Bravčové plátky obalíme v múke a smažíme tri minúty z každej strany.
Do hubovej zmesi nalejeme smotanu a pridáme potrebné korenie.
Všetko spolu veľmi dôkladne premiešame.
Vymastíme dno zapekacej formy a vložíme rezne.
Na mäso nanesieme hubovú omáčku, zmiešame ingrediencie a formu prekryjeme alobalom.
Formu vložíme do rúry predhriatej na 180°C. Pečieme 75 minút.
Počas tejto doby mäso absorbuje chuť omáčky a stane sa mäkkým a šťavnatým.
Jedlo môžeme servírovať s varenými zemiakmi alebo inou obľúbenou prílohou.
Takto pripravené bravčové karé bude hitom počas sviatočnej večere.
Jedná sa o úplne iný spôsob prípravy klasického mäsa.
Hubová omáčka sa k mäsu perfektne hodí a dodá mu zaujímavú chuť.
Prajeme vám dobrú chuť!