Tieto jemné a šťavnaté kuracie rezne v chutnom obale som prvýkrát jedol v reštaurácii na rodinnej oslave.
A keďže mi neskutočne chutili, išiel som za kuchármi a vypýtal som si recept.
Ukázalo sa, že nápad na kuracie rezne z portálu dietamojapasja je veľmi jednoduchý a výsledný efekt je skvelý.
Najlepšie na tom je, že recept je až banálne jednoduchý – tento rezeň sa hodí na večeru, oslavu alebo ako pokrm do práce.
Ako docieliť, aby boli kuracie rezne šťavnaté?
Ako pripraviť šťavnaté kuracie rezne?
Môžete pripraviť rezne v cestičku, strúhanke alebo ovsených vločkách.
Nápadov na rezne je mnoho, každý si určite nájde niečo pre seba.
Tajomstvo šťavnatých a nesmierne jemných rezňov podľa nášho receptu spočíva v jednej kľúčovej zložke. Pridajte ju k mäsu a z výsledku budete viac ako nadšení.
Cmar ako kľúčová zložka
Cmar obsahuje kyselinu mliečnu, ktorá má schopnosť rozložiť bielkoviny v mäse. Vďaka tomu sa mäso stáva jemnejším a šťavnatejším.
Okrem toho, cmar dodáva cestíčku jemnú kyslosť, ktorá krásne kontrastuje s jemnou chuťou kuracieho mäsa.
Pri obaľovaní rezne v cmarovom cestíčku sa na povrchu mäsa vytvorí tenká vrstvička, ktorá pri vyprážaní vytvorí bariéru a zabráni rýchlemu úniku šťavy z mäsa.
Zároveň však cestíčko prepustí do mäsa teplo, čím sa zabezpečí jeho dôkladné prepečenie.
Kombinácia týchto faktorov vedie k tomu, že rezne zostávajú vnútri šťavnaté a vonku chrumkavé.
Na prípravu šťavnatých kuracích rezňov potrebujeme:
1 vajce
1 PL cmaru
1 PL hladkej múky
3 PL strúhaného čedaru
kuracie prsia
soľ
mleté čierne korenie
rastlinný olej na vysmážanie
Postup:
Toto sú proporcie na jeden priemerný kurací rezeň.
Začneme s prípavou jednoduchého cestíčka. Do misky pridáme vajce, cmar, múku a syr.
Všetko spolu vymiešame do hladka.
Ak nemáte čedar, môžete použiť iný syr. Kurací filet prekrojíme na polovicu.
Posypeme soľou a čiernym korením. Plátky dôkladne namočíme v cestíčku.
Na panvici zohrejeme dostatočné množstvo oleja.
Vložíme rezne a pomaly vysmážame z oboch strán do zlatista.
Hotové rezne osušíme pomocou papierovej utierky, vďaka čomu odstránime prebytočný tuk
Týmto jednoduchým spôsobom sme získali lahodný rezeň so šťavnatým mäsom a chrumkavým obalom.
Môžeme servírovať.
Prajeme vám dobrú chuť!