Žiaden trojobal ani strúhanka: TÁTO prísada odpáli kuracie rezne na celkom iný level!

Tento recept jednoznačne musíte vyskúšať!

Tieto jemné a šťavnaté kuracie rezne v chutnom obale som prvýkrát jedol v reštaurácii na rodinnej oslave.

 

 

A keďže mi neskutočne chutili, išiel som za kuchármi a vypýtal som si recept.

Ukázalo sa, že nápad na kuracie rezne z portálu dietamojapasja je veľmi jednoduchý a výsledný efekt je skvelý.

Najlepšie na tom je, že recept je až banálne jednoduchý – tento rezeň sa hodí na večeru, oslavu alebo ako pokrm do práce.

 

 

Ako docieliť, aby boli kuracie rezne šťavnaté?

Ako pripraviť šťavnaté kuracie rezne?

Môžete pripraviť rezne v cestičku, strúhanke alebo ovsených vločkách.

 

 

Nápadov na rezne je mnoho, každý si určite nájde niečo pre seba.

Tajomstvo šťavnatých a nesmierne jemných rezňov podľa nášho receptu spočíva v jednej kľúčovej zložke. Pridajte ju k mäsu a z výsledku budete viac ako nadšení.

Cmar ako kľúčová zložka

Cmar obsahuje kyselinu mliečnu, ktorá má schopnosť rozložiť bielkoviny v mäse. Vďaka tomu sa mäso stáva jemnejším a šťavnatejším.

Okrem toho, cmar dodáva cestíčku jemnú kyslosť, ktorá krásne kontrastuje s jemnou chuťou kuracieho mäsa.

Pri obaľovaní rezne v cmarovom cestíčku sa na povrchu mäsa vytvorí tenká vrstvička, ktorá pri vyprážaní vytvorí bariéru a zabráni rýchlemu úniku šťavy z mäsa.

Zároveň však cestíčko prepustí do mäsa teplo, čím sa zabezpečí jeho dôkladné prepečenie.

Kombinácia týchto faktorov vedie k tomu, že rezne zostávajú vnútri šťavnaté a vonku chrumkavé.

Na prípravu šťavnatých kuracích rezňov potrebujeme:

 

 

1 vajce

1 PL cmaru

1 PL hladkej múky

3 PL strúhaného čedaru

kuracie prsia

soľ

mleté čierne korenie

rastlinný olej na vysmážanie

Postup:

Toto sú proporcie na jeden priemerný kurací rezeň.

Začneme s prípavou jednoduchého cestíčka. Do misky pridáme vajce, cmar, múku a syr.

Všetko spolu vymiešame do hladka.

 

 

Ak nemáte čedar, môžete použiť iný syr. Kurací filet prekrojíme na polovicu.

Posypeme soľou a čiernym korením. Plátky dôkladne namočíme v cestíčku.

Na panvici zohrejeme dostatočné množstvo oleja.

Vložíme rezne a pomaly vysmážame z oboch strán do zlatista.

 

 

Hotové rezne osušíme pomocou papierovej utierky, vďaka čomu odstránime prebytočný tuk

Týmto jednoduchým spôsobom sme získali lahodný rezeň so šťavnatým mäsom a chrumkavým obalom.

Môžeme servírovať.

Prajeme vám dobrú chuť!

 

Foto: pixabay
Foto: pexels
Foto: pexels
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pexels

Najlepšie recepty na dnes