Mäkučký a rýchly MEDOVÝ REZ: Rýchlejšie a jednoduchšie to už nejde!

Staňte sa kráľom každej oslavy a rodinného stretnutia vďaka nášmu nenáročnému receptu na jemnú krémovú delikatesu.

Vynikajúci a rýchly medový koláč s krémom, ktorým ohúrite každú návštevu.

 

 

Staňte sa kráľom každej oslavy a rodinného stretnutia vďaka nášmu nenáročnému receptu na jemnú krémovú delikatesu.

Exkluzívny recept na medovú delikatesu z youtube kanála Sprint Cooking.

Potrebujeme:

4 vajcia

3/4 šálky kryštálového cukru (150 g)

1,5 šálky hladkej múky (240 g)

1/2 šálky medu (170 g)

 

 

3/4 balenia masla (150 g)

1,5 ČL sódy bikarbóny (6 g)

700 ml 30% smotany na šľahanie

250 g mascarpone

2-3 PL arašidového masla (80-100 g)

štipku soli

Postup:

Do hrnca pridáme maslo, med a zahrejeme na strednom ohni.

Ingrediencie miešame metličkou, kým sa maslo nerozpustí.

Zmes privedieme do varu a pridáme sódu bikarbónu.

 

 

Premiešame a stále zahrievame, keď zmes začne peniť, znížime výkon sporáka.

Zmes počas miešania varíme dozlatista ešte 1-2 minúty.

Medovú zmes prelejeme do nádoby a necháme vychladnúť.

 

 

Medzitým do samostatnej misky pridáme vajcia.

Pridáme štipku soli a mixérom vyšľaháme.

Počas šľahania postupne pridáme cukor.

 

 

Vajcia šľaháme asi 10 minút, kým nebude zmes svetlá a nadýchaná.

Potom počas šľahania na nízkych otáčkach tenkým prúdom pridávame vychladnutú medovú zmes.

Do vyšľahanej zmesi po častiach preosejeme múku a dôkladne premiešame, aby nám neostali hrudky.

 

 

Polovicu cesta nanesieme na plech (35 x 42 cm) vystlaný papierom na pečenie a rovnomerne rozotrieme po celej ploche.

Cesto vložíme do rúry predhriatej na 175°C.

Pečieme 13-15 minút.

 

 

Upečené cesto necháme vychladnúť.

Zvyšok cesta nalejeme do formy polovičnej veľkosti použitého plechu (20 x 36 cm) vystlanej papierom na pečenie.

Pečieme cca 13-15 minút pri teplote 175°C.

 

 

Cesto upečené na väčšom plechu rozdelíme na dve časti.

Pripravíme smotanový krém: do misky s mascarpone pridáme arašidové maslo a dobre vymiešame.

Do samostatnej nádoby pridáme smotanu, práškový cukor a vyšľaháme krém.

 

 

Do šľahačky po častiach pridáme arašidovú zmes a mixérom prešľaháme.

Hotový krém rozdelíme na tri časti.

Cesto položíme na papier na pečenie a potrieme krémom.

 

 

Prikryjeme druhým cestom a opäť potrieme krémom.

Nakoniec prekryjeme posledným plátom cesta a potrieme zvyšným krémom.

Vrch koláča môžeme ozdobiť nasekanými orechmi, nastrúhanou čokoládou alebo karamelom.

 

 

Koláč vložíme na noc do chladničky a po vybratí môžeme servírovať.

Prajeme vám dobrú chuť!

Video návod:

 

 

Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: tjn
Foto: unsplash
Foto: tjn
Foto: pexels
Foto: tjn
Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: pexels
Foto: unsplash

Najlepšie recepty na dnes