Táto krémová tekvicová polievka je ako pohladenie na môj žalúdok!
Lahodná zeleninová polievka, ktorá vám pomôže pri bezbolestnom chudnutí – konzumujte ju bez výčitiek vo dne aj v noci.
Exkluzívny recept na krémovú tekvicovú polievku z youtube kanála Essen Kochen.
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
Potrebujeme:
1 cibuľu
2 cesnakové strúčiky
1 mrkvu
1 pór
4 zemiaky
1/2 tekvice
soľ
mleté čierne korenie
3 krajce chleba
olivový olej
sušený cesnak
mletú papriku
talianske bylinky
petržlenovú vňať
200 ml smotany na varenie (1 pohár)
Postup:
Ošúpanú cibuľu nakrájame na kocky. V hrnci zohrejeme olivový olej.
Pridáme cibuľu a osmažíme na strednom ohni.
Cesnakové strúčiky nadrobno nasekáme, pridáme do hrnca a zamiešame.
Ošúpanú mrkvu prekrojíme na štvrtiny, nakrájame na plátky a pridáme k zelenine v hrnci.
Premiešame a pridáme bielu časť z póru nakrájanú na polovičné plátky.
Zeleninu premiešame a smažíme 3-5 minút.
Potom pridáme na kocky nakrájané zemiaky a dobre zamiešame.
Tekvicu ošúpeme, nakrájame na kocky a pridáme do hrnca.
Všetko spolu zamiešame a zalejeme vodou.
Zmes osolíme a ochutíme čiernym korením.
Dobre premiešame, prekryjeme pokrievkou a varíme, kým tekvica nezmäkne.
Krajce chleba nakrájame na kocky a vložíme do misky.
Polejeme olivovým olejom a posolíme.
Pridáme sušený cesnak, papriku, bylinky a premiešame.
Krutóny poukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie.
Plech vložíme do rúry predhriatej na 180°C.
Pečieme 10 minút.
Z času na čas premiešame zeleninu v polievke.
Keď je zelenina dostatočne do mäkka uvarená, pridáme smotanu a zamiešame.
Polievku varíme ešte 5 minút a dostavíme z ohňa.
Hotovú polievku rozmixujeme ponorným mixérom.
Nakoniec polievku ochutíme nasekanou petržlenovou vňaťou a krutónmi.
Môžeme servírovať.
Prajeme vám dobrú chuť!
Video návod nájdete TU