Máte radi roládu z mletého mäsa, ale obávate sa, že sa vám rozpadne? Vyskúšajte náš recept na šťavnatú a pevnú roládu, ktorá drží pokope aj bez pridania strúhanky. Prezradíme vám všetky triky, ako na to!
Bez zbytočného zložitého prípravy a s minimálnym množstvom ingrediencií si pripravíte chutné jedlo, ktoré poteší celú rodinu.
Tajomstvo je v smotane na šľahanie
Smotana na šľahanie je v tomto prípade skutočným zázrakom. Nahradí strúhanku a zabezpečí, aby roláda pekne držala tvar.
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
Pridanie smotany má schopnosť spojiť jednotlivé čiastočky mletého mäsa. Tým pádom sa mäso lepšie drží pohromade a roláda má pevnejšiu štruktúru.
Navyše, smotana dodá mäsu vlhkosť, vďaka čomu zostane šťavnaté a jemné aj po upečení. V neposlednom rade treba spomenúť, že šľahačka dodá roláde jemnú, krémovú chuť a urobí ju ešte chutnejšou.“
Na roládu potrebujeme:
500 g mletého mäsa
1 šľahačka (smotana na šľahanie)
korenie (podľa ľubovôle)
soľ
Náplň (môžete zvoliť prísady podľa svojej chuti):
plnotučná horčica
šunka
4 vajcia
1 Moravanka (sterilizovaná zeleninová zmes)
Postup:
Mleté mäso okoreníme, zalejeme šľahačkou, premiešame a necháme aspoň hodinku odležať v chladničke.
Takto upravené mäso nepotrebuje vôbec strúhanku, perfektne drží.
Potom si namočíme vlažnou vodou väčší igelitový sáčok alebo potravinovú fóliu a rozprestrieme na ňu mäsovú zmes.
Tú potrieme horčicou, poukladáme šunku, ďalej usmažené vajcia (praženicu) a nakoniec Moravanku.
Uchopíme za konce fóliu a začneme stáčať do rolády.
Ak si budeme ruky máčať vo vlažnej vode, bude sa nám lepšie pracovať.
Potom preložíme na plech a vo vyhriatej rúre pečieme na 180 stupňov cca 40 min.
Potierame priebežne vodou, vďaka tomu roláda nepraskne.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)