Jemná roláda z mletého mäsa: Žiadna strúhanka a drží perfektne – počas pečenia vám nepraskne!

Výborný recept na roládu z mletého mäsa, ktorá výborne drží a nejde do nej žiadna strúhanka ani múka. Je to výborné a pritom jednoduché na prípravu!
[mashshare]

Máte radi roládu z mletého mäsa, ale obávate sa, že sa vám rozpadne? Vyskúšajte náš recept na šťavnatú a pevnú roládu, ktorá drží pokope aj bez pridania strúhanky. Prezradíme vám všetky triky, ako na to!

 

 

Bez zbytočného zložitého prípravy a s minimálnym množstvom ingrediencií si pripravíte chutné jedlo, ktoré poteší celú rodinu.

Tajomstvo je v smotane na šľahanie

Smotana na šľahanie je v tomto prípade skutočným zázrakom. Nahradí strúhanku a zabezpečí, aby roláda pekne držala tvar.

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

Pridanie smotany má schopnosť spojiť jednotlivé čiastočky mletého mäsa. Tým pádom sa mäso lepšie drží pohromade a roláda má pevnejšiu štruktúru.

 

 

Navyše, smotana dodá mäsu vlhkosť, vďaka čomu zostane šťavnaté a jemné aj po upečení. V neposlednom rade treba spomenúť, že šľahačka dodá roláde jemnú, krémovú chuť a urobí ju ešte chutnejšou.“

Na roládu potrebujeme:

500 g mletého mäsa

1 šľahačka (smotana na šľahanie)

korenie (podľa ľubovôle)

soľ

Náplň (môžete zvoliť prísady podľa svojej chuti):

 

 

plnotučná horčica

šunka

4 vajcia

1 Moravanka (sterilizovaná zeleninová zmes)

Postup:

Mleté mäso okoreníme, zalejeme šľahačkou, premiešame a necháme aspoň hodinku odležať v chladničke.

 

 

Takto upravené mäso nepotrebuje vôbec strúhanku, perfektne drží.

Potom si namočíme vlažnou vodou väčší igelitový sáčok alebo potravinovú fóliu a rozprestrieme na ňu mäsovú zmes.

Tú potrieme horčicou, poukladáme šunku, ďalej usmažené vajcia (praženicu) a nakoniec Moravanku.

 

 

Uchopíme za konce fóliu a začneme stáčať do rolády.

Ak si budeme ruky máčať vo vlažnej vode, bude sa nám lepšie pracovať.

Potom preložíme na plech a vo vyhriatej rúre pečieme na 180 stupňov cca 40 min.

 

 

Potierame priebežne vodou, vďaka tomu roláda nepraskne.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: pixabay

🔥 Dnes najobľúbenejšie

Našli ste v článku chybu?

Nahláste nám ju a pomôžte tak zlepšiť náš obsah.

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou Dobré médiá, s. r. o., so sídlom: Plynárenská 1, 821 09 Bratislava – mestská časť Ružinov, IČO: 51 008 378, zapísanou v Obchodnom registri Mestského súdu Bratislava III, oddiel: Sro, vložka č. 121515/B na účely spätného kontaktovania. Viac informácií k ochrane osobných údajov nájdete tu.