Švagriná ma naučila, ako rýchlo nakrájať cibuľu na tenké prúžky bez noža, krájača a dosky – používam to každý deň!

Cibuľu krájam takmer každý deň, ale o tomto triku som predtým netušila!

Nedávno som sa naučila od mojej švagrinej skvelú vychatávku, ako nakrájať cibuľu na tenké prúžky bez použitia noža alebo kuchynského krájača. Odkedy som to vyskúšala, tento trik na krájanie cibule používam stále.

Perfektný zlepšovák, ktorý využívam denne

 

 

Nepotrebujeme na to ani dosku na krájanie, cibuľka je perfektne naporcovaná a pripravená na ďalšie spracovanie. Tento spôsob krájania je zvlášť skvelý na šaláty.

Samozrejme, môžete použiť bežný kuchynský nôž, ale v takom prípade nedosiahneme požadovaný výsledok.

A v situácii, keď potrebujete len trochu cibule, nemusíte špiniť dosku na krájanie a ďalšie kuchynské príslušenstvo.

Nová metóda krájania cibule

V takýchto prípadoch vždy používam túto metódu krájania cibule.

Takže, začnime.

V mojej chladničke sú vždy polovičky cibule a mrkvy, ktoré mám z minulých príprav.

Vždy ich mám kde použiť – buď na mäso, potom na šalát a podobne.

 

 

Pripravte si bežnú zeleninovú škrabku.

 

 

Cibuľu začneme krájať od samého okraja priamo do šalátu alebo na panvicu, aby sme nemuseli použiť dosku.

Tento proces vám bude trvať iba pár sekúnd.

 

 

Škrabkou postupujeme od „hlavy“ po koreň.

 

 

Výsledkom sú tenké a rovnomerne nakrájané prúžky cibule.

 

 

Ďalšie triky, ktoré pri varení vyvážite zlatom

Tajomstvo šťavnatého mäsa

 

 

Mäso sa veľmi ľahko pri príprave vysuší. Aby ste tomu zabránili, naložte ho pred prípravou na chvíľu do soľanky.

Všetko čo potrebujete sú tri poháre vody, 1/4 šálky soli a 1/4 šálky cukru.

Takto naložené mäso vložte minimálne na hodinu do chladničky (závisí od veľkosti a hrúbky mäsa). Táto doba by však nemala presiahnuť 8 hodín.

Najlepšie palacinky

Do palacinkového cesta pridajte vždy 2 polievkové lyžice smotany.

Cesto bude krásne nadýchané a chuťovo lepšie.

Tajomstvo korenia

 

 

Vybrané koreniny je dobré chvíľu opekať v hrnci, kým nezačnú voňať.

Namiešajte si vlastný mix korenín a potom pripravte jedlo podľa postupu.

Zemiaková kaša

Veľmi dôležitý je výber správnych zemiakov. Aby ste dosiahli dokonalú chuť a konzistenciu, pridajte vždy trochu mlieka a masla. Vodu zo zemiakov vždy dobre zlejte.

Ak chcete, aby kaša chutila skutočne luxusne, do roztlčených zemiakov vždy dajte smotanu na šľahanie a trochu masla.

Nikdy však nie studené, ale zahrajte takmer až k bodu varu a následne vmiešajte do horúcich zemiakov.

Máte staré zemiaky a chcete, aby chutili ako nové? Skúste tento trik!

 

 

Pri varení zemiakov k nim vždy dajte aj kúsok čerstvej mrkvy. Nie je to na ozdobu, ani kvôli farbe, karotén, ktorý obsahuje mrkva totiž dokáže ochrániť vitamín C v zemiakoch (a tie ho vôbec nemajú málo, čím sú staršie, tým ho majú menej).

Ide o veľmi jednoduchý, no veľmi užitočný tip, ako vyťažiť z obľúbenej potraviny maximum.

Navyše, zemiaky budú chutiť omnoho lepšie.

Perfektný steak

 

 

Ak chcete pripraviť dokonalý steak, nikdy nepečte mäso, ktoré ste práve vytiahli z chladničky.

Počkajte aspoň 1 – 2 hodiny, aby malo izbovú teplotu.

Vďaka tomu sa opečie rovnomerne. Mäso treba tiež pred opekaním zbaviť zbytočnej vlhkosti.

Ryža

Ak chcete, aby mala ryža po uvarení snehobielu farbu, pridajte do vody aj 1/3 šťavy z citróna. Po uvarení bude ryža dokonalá. Ak chcete, aby bola ryža dokonalá aj na chuť, nezabudnite na namáčanie. Namáčanie ryže pred varením je veľmi dôležité a ľudia si to pri domácej príprave často vôbec neuvedomujú.

Namáčanie je možné vynechať len v prípade dlhozrnných druhov (nemalo by sa však ani tam), u guľatozrnnej a hnedej ryže namáčame minimálne 30 minút- 1 hodinu pred varením.

Praženica

 

 

Pri príprave vajec na praženicu k nim pridajte kukuričný škrob. Škrob zlepší chuť výsledného pokrmu a zároveň urýchli proces varenia.

Ľahké nadýchané cesto

Článok pokračuje na druhej strane

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay

🔥 Dnes najobľúbenejšie

Našli ste v článku chybu?

Nahláste nám ju a pomôžte tak zlepšiť náš obsah.

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou Dobré médiá, s. r. o., so sídlom: Plynárenská 1, 821 09 Bratislava – mestská časť Ružinov, IČO: 51 008 378, zapísanou v Obchodnom registri Mestského súdu Bratislava III, oddiel: Sro, vložka č. 121515/B na účely spätného kontaktovania. Viac informácií k ochrane osobných údajov nájdete tu.