Super lahodná kávová zmrzlina s bohatou čokoládovou chuťou, ktorá je ako stvorená na vychutnávanie počas teplých dní.
Ak raz ochutnáte túto našu zmrzlinovú delikatesu, na ostatné razom zabudnete.
Praktický recept na domácu čokoládovú zmrzlinu s kávou z youtube kanála Magische Desserts.
Najlepší dezert tohto leta
Recept je mimoriadne jednoduchý a zvládne ho aj menej skúsený kuchár. Kávová zmrzlina vyžaduje len bežne dostupné ingrediencie: sladené kondenzované mlieko, smotanu na šľahanie a instantnú kávu.
Základný recept môžete obohatiť ďalšími prísadami – orechmi, ovocím, kúskami čokoládami a ďalšími ingredienciami podľa chuti.
Väčšinu času zaberie mrazenie, ktoré trvá aspoň 4-5 hodín. V porovnaní s kupovanou zmrzlinou má domáca zmrzlina z kondenzovaného mlieka a kávy menej pridaného cukru a tuku.
V neposlednom rade je príprava domácej zmrzliny zábavná aktivita, ktorú si môžete užiť s rodinou a priateľmi.
Na prípravu potrebujeme:
400 g sladeného kondenzovaného mlieka (Salka)
3 PL instantnej kávy
500 ml smotany na šľahanie
130 g horkej čokolády
20 g arašidov
Voliteľné:
kúsky čokoády
kakaa
oriešky
karamel
vanilkovú arómu
Postup:
Do misky nalejeme kondenzované mlieko.
Pridáme kávu, metličkou premiešame.
Kávovú zmes prelejeme do panvice. Na sporáku počas miešania varíme do zhustnutia.
Zmes preložíme do misky, prekryjeme fóliou a necháme vychladnúť na izbovú teplotu.
Do samostatnej misky nalejeme smotanu.
Mixérom vyšľaháme krém.
Vychladnutý kávový krém vložíme do samostatnej misky a prešľaháme.
Vyšľahaný krém preložíme do misky so šľahačkou.
Mixérom dôkladne prešľaháme.
Na tvrdej podložke nožom nasekáme 100 g čokolády.
Čokoládu nasypeme do misky s krémom. Špachtľou dôkladne premiešame.
Krém prelejeme do sklenenej formy.
Rovnomerne zarovnáme. Vložíme do mrazničky na 4-5 hodín.
Do cukrárskeho vrecka nalámeme 30 g čokolády.
Vrecko uzavrieme a namočíme na 5 minút do misky s horúcou vodou.
Zmrzlinu naberieme do pohára pomocou lyžice na zmrzlinu.
Vrch polejeme roztopenou čokoládou a posypeme nasekanými arašidmi.
Môžeme servírovať.
Prajeme vám dobrú chuť!
Video návod: