Milujem klasický zákusok Oblíž prst, ale do tejto nepečenej verzie som sa zamilovala na prvé ochutnanie.
Recept mám od našej kaderníčky a tak úžasne chutil, že hneď večer som si doma urobila za celý plech.
Bol preč za 5 minút!
Potrebujeme:
250 g rozdrvených sušienok
500 g gaštanového pyré
10 ml rumovej arómy
50 g masla
Na krém:
1 bal. vanilkového pudingu
400 ml mlieka
200 ml masla alebo margarínu
100 g práškového cukru
500 ml smotany na šľahanie 33%
2 bal. vanilkového cukru
1 bal. stužovaču do šľahačky
Postup:
Pripravíme si jednoduchý základ:
Sušienky zmiešame s gaštanovým pyré, arómou a roztopeným maslom.
Vypracujeme jednotnú hmotu, ktorú navrstvíme do papierom vyloženej formy.
Pudingový krém:
Z mlieka a pudingu uvaríme hustý puding.
Necháme vychaldnúť.
V samostanej miske si vyšľaháme maslo s cukrom.
Po lyžičkách vmiešame do vychladnutého pudingu.
Smotanu ušľaháme s vanilkovým cukrom a stužovačom.
Na základ navrstvíme pudingový krém a uhladíme.
Nakoniec nanesieme šľahačku.
Na vrch môžeme nasypať čokoládu nastrúhanú na drobné hoblinky.
Podávame vychladené (u nás musím vždy pripravovať navečer, inak by sa zjedol hneď :-))
Prajeme vám dobrú chuť! :-)