Slivky len prekrojím, uložím na plech, zalejem cestom a pečiem takto každú jeseň: Najväčšia DELIKATESA zo sliviek!

Výborná pochúťka na akúkoľvek príležitosť, ktorá sa pripravuje veľmi jednoducho.

Slivková sezóna je v plnom prúde a tak vám ponúkame recept na chuťovo neodolateľný obrátený slivkovo-makový koláč.

 

 

Výborná pochúťka na akúkoľvek príležitosť, ktorá sa pripravuje veľmi jednoducho.

Výnimočný recept na lahodný slivkovo-makový koláč z youtube kanála LiViera Desserts.

Potrebujeme:

Na makové cesto:

5 vajec

štipku soli

200 g kryštálového cukru

100 ml slnečnicového oleja

130 ml vlažnej vody

260 g polohrubej múky

12 g kypriaceho prášku do pečiva

100 g mletého maku

20 g vanilkového cukru

1 kg vykôstkovaných sliviek

40 g horkej čokolády

Postup:

Do nádoby z kuchynského robota rozbijeme vajcia. Pridáme štipku soli a vyšľaháme.

 

 

Počas šľahania postupne pridávame cukor.

Plech na pečenie (38 x 26 x 4 cm) vystlaný papierom na pečenie posypeme vanilkovým cukrom.

Slivky prekrojíme, odstránime kôstky a poukladáme na dno plechu.

Do vajíčkovej zmesi počas šľahania pridáme olej.

 

 

Pridáme vlažnú vodu a 3 minúty šľaháme.

V miske zmiešame múku s práškom do pečiva a pridáme do vajíčkovej zmesi.

Metličkou vymiešame. Nakoniec do cesta pridáme mak a premiešame.

Cesto nalejeme na vopred pripravené slivky v plechu a zarovnáme.

Plech vložíme do rúry predhriatej na 180°C.

 

 

Pečieme približne 35 minút do zlatista.

Koláč po vytiahnutí z rúry necháme vychladnúť.

Vychladnutý koláč obrátime, vyberieme z plechu a odstránime papier na pečenie.

Vo vodnom kúpeli roztopíme čokoládu.

Preložíme do cukrárskeho vrecka a ozdobíme vrch koláča a môžeme servírovať.

 

 

Prajeme vám dobrú chuť!

Video návod:

 

 

Foto: unsplash
Foto: pixabay
Foto: pexels
Foto: pixabay
Foto: pexels

Najlepšie recepty na dnes