SEDLIACKE rezne zo zemiakov a cibule nám chutia viac ako mäso: Nerobím ani prílohu, vždy sa zjedia úplne samé!

Unikátny pokrm, pri ktorom si na mäso ani nespomeniete.

Pripravte si doma originálne jedlo zo zemiakov, cibule, syra a pár ďalších jednoduchých surovín a budete ohromení.

 

 

Unikátny pokrm, pri ktorom si na mäso ani nespomeniete.

Fantastický recept na jemné zeleninové fašírky z youtube kanála Hausgemachte Rezepte.

Potrebujeme:

3 zemiaky

1 červenú cibuľu

1 mrkvu

5 strúčikov cesnaku

100 g syra

zväzok jarnej cibuľky

1 vajce

soľ

3 PL hladkej múky

slnečnicový olej na vysmážanie

Postup:

Zemiaky ošúpeme a namočíme do vody. Nakrájame na väčšie kocky.

Vložíme do hrnca a zalejeme studenou vodou.

 

 

Hrniec so zemiakmi preložíme na sporák a varíme 15 minút.

Ošúpanú cibuľu prekrojíme na polovicu a nakrájame na plátky.

Uvarené zemiaky preložíme do misky a na panvici zohrejeme olej.

 

 

Na panvici osmažíme cibuľu a pretlačíme zemiaky.

Ošúpanú mrkvu nakrájame pomocou škrabky.

Mrkvu pridáme do panvice a zamiešame.

 

 

Pridáme pretlačený cesnak, premiešame a chvíľu osmažíme.

Osmaženú zeleninu pridáme do misky so zemiakovou kašou.

Pridáme nastrúhaný syr a nakrájanú cibuľku.

 

 

Nakoniec do zmesi pridáme vajce, osolíme a všetko spolu dobre zmiešame.

Potom pridáme múku a premiešame.

Ruky si namastíme olejom a vytvarujeme fašírky.

 

 

Na panvici rozpálime slnečnicový olej a vložíme fašírky.

Smažíme do zlatista z oboch strán.

Môžeme servírovať.

Prajeme vám dobrú chuť!

Video návod nájdete TU

 

Foto: unsplash
Foto: pixabay
Foto: pexels
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pexels

Najlepšie recepty na dnes