Je ťažké nájsť jednoduchší recept na rýchlu a zdravú maškrtu.
Kapustová pochúťkaa z portálu smakosze je ideálnym diétnym riešením, ktorý zasýti a zároveň je jednoduchý na prípravu.
Diétny a vynikajúci obed z kapusty
Kapustová pochúťka – niekedy pripravovaná aj ako malé placky – je výbornou alternatívou k zemiakovej verzii.
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
Obsahuje menej škrobu a je bohatšia na bielkoviny.
Už dlho je známe že kapusta je najlepším spojencom pri redukčnej diéte.
Táto pochúťka sa dá pripraviť rôznymi spôsobmi.
Môžete s ňou zaobchádzať ako s omeletou alebo dokonca pizzou.
Podľa nášho receptu pripravíte veľkú placku smaženú na panvici ako omeletu.
Je však potrebné pripomenúť, že podľa tohto istého receptu sa dajú pripraviť aj malé placky servírované s jogurtom alebo smotanou.
Bomba pre zdravie
Kapusta v sebe skrýva pravý poklad pre naše zdravie. Je nabitá vitamínmi, minerálmi a antioxidantami, ktoré majú priaznivý vplyv na celý náš organizmus.
Pravidelná konzumácia kapusty posilňuje imunitný systém, podporuje zdravie srdca a ciev, zlepšuje trávenie a prispieva k prevencii rôznych ochorení, vrátane niektorých druhov rakoviny.
Okrem toho, kapusta je výborným zdrojom vlákniny, ktorá reguluje hladinu cukru v krvi, podporuje zdravie čriev a pomáha pri chudnutí. Je tiež bohatá na vitamín C, ktorý je dôležitý pre tvorbu kolagénu a posilnenie imunity.
Ďalšími významnými živinami v kapuste sú vitamíny skupiny B, vitamín K, železo, vápnik a draslík.
Vďaka svojmu bohatému zloženiu je kapusta všestrannou zeleninou, ktorú môžeme zaradiť do mnohých pokrmov a pripraviť ju rôznymi spôsobmi.
Na prípravu kapustovej pochúťky potrebujeme:
1/2 malej hlávky kapusty
2 vajcia
2 PL hladkej múky
1 PL rasce
soľ
mleté čierne korenie
maslo alebo rastlinný olej na vysmážanie
Postup:
Kapustu nadrobno nasekáme – menšie plátky sú lepšie na malé placky.
Nasekanú kapustu pridáme do misky a rozdrobíme prstami.
Pridáme vajcia a dôkladne premiešame. Do zmesi pridáme soľ a korenie.
Premiešame a posypeme rascou a zmes opäť zamiešame.
Na panvici zohrejeme olej. Pridáme zmes, vytvarujeme placku a smažíme z oboch strán do zlatista.
V prípade, ak pripravujeme jednu veľkú placku, si pomôžeme tanierom – panvicu prekryjeme, otočíme a vyklopíme placku.
Môžeme servírovať.
Prajeme vám dobrú chuť!