Naučila som sa, ako pripraviť falošný STROGANOV z kuracieho mäska a je úžasný: Uložte si tento recept, je to väčšia bomba ako originál!

Na prípravu vám bude stačiť pár surovín a chutný obed alebo večera je na svete!

Výborný pokrm z kuracieho mäsa, ktorý máte pripravený behom chvíľky.

 

 

Na prípravu vám bude stačiť pár surovín a chutný obed alebo večera je na svete!

Unikátny recept na lahodný kurací stroganov z youtube kanála اطيب الوصفات ymiii.

Potrebujeme:

500 g kuracích pŕs

1 ČL cibuľového a cesnakové prášku

1 PL mletej hrubej papriky

1/4 ČL mletého čierneho korenia

1 ČL soli

3 PL olivového oleja

rastlinný olej

50 g masla

1 veľkú cibuľu

1 ČL pretlačeného cesnaku

500 g šampiňónov

2 PL sójovej omáčky

rozmarín

1 ČL tymianu

2 PL hladkej múky

500 ml kuracieho vývaru

300 ml smotany na varenie

dlhozrnnú ryžu

Postup:

Kuracie prsia nakrájame na stredne hrubé plátky. Vložíme do misky.

Ochutíme cibuľovým a cesnakovým práškom, hrubou paprikou, čiernym korením a soľou.

 

 

Nakoniec pridáme olivový olej, rukou premiešame a necháme odstáť 10 minút.

V hlbokej panvici alebo hrnci zohrejeme olej.

Vložíme kuracie prsia a pri vysokej teplote smažíme do zlatista.

Osmažené kuracie plátky preložíme na tanier.

Vo výpeku z kuraťa na panvici rozpustíme maslo.

Pridáme na malé kocky nakrájanú cibuľu.

 

 

Pridáme pretlačený cesnak, premiešame a smažíme do zlatista.

Ďalej pridáme šampiňóny nakrájané na hrubé plátky, zamiešame a smažíme do zlatista.

Nalejeme sójovú omáčku a zmiešame.

Do zmesi pridáme rozmarín a tymian.

Nasypeme múku a miešame, kým sa ingrediencie nespoja.

Pridáme horúci kurací vývar a premiešame.

 

 

Nalejeme smotanu na varenie a dobre zamiešame.

Nakoniec pridáme kuracie prsia a všetko spolu zmiešame.

Panvicu prekryjeme a dusíme, kým nebude kuracie mäso uvarené.

 

 

Ryžu umyjeme a na 15 minút namočíme.

Do samostatného hrnca nalejeme rastlinný olej a pridáme scedenú ryžu.

Pridáme soľ a premiešame.

 

 

Nalejeme horúcu vodu.

(Na každú šálku ryže pridáme 1,5 šálky vody).

Hrniec prekryjeme pokrievkou a varíme, kým ryža neabsorbuje všetku vodu.

 

 

Môžeme servírovať.

Prajeme vám dobrú chuť!

Video návod:

 

 

Foto: unsplash
Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: pixabay

Najlepšie recepty na dnes