Pripravte si doma obľúbenú plnenú papriku podľa nášho tak trochu netradičného receptu a objavte nové chute tejto lahôdky.
Sezóna papriky je v plnom prúde, tak prečo ju nezužitkovať tým najlepším možným spôsobom?
Výnimočný recept na obľúbené domáce plnené papriky z youtube kanála УХ ТЫ,КУХНЯ.
Potrebujeme:
11 paprík
rastlinný olej
2 cibule
1 strúčik cesnaku
soľ
1 mrkvu
1/2 papriky
2 zrnká nového korenia
1 PL paradajkovej pasty
2 PL kyslej smotany
štipku kryštálového cukru
1 veľkú cuketu
600 g akéhokoľvek mletého mäsa
šťavel
petržlenovú vňať
jarnú cibuľku (voliteľné)
1 veľkú paradajku
mleté čierne korenie
sušený cesnak
mletú rascu (voliteľné)
2 zrnká nového korenia
1 bobkový list
Postup:
Na panvici zahrejeme olej.
Ošúpanú cibuľu nakrájame na kocky a pridáme do panvice.
Potom pridáme na plátky nakrájaný cesnak, soľ a zamiešame.
Ošúpanú mrkvu nastrúhame na hrubom strúhadle.
Papriku nakrájame na malé kúsky. Do misky na hrubo nastrúhame cuketu, osolíme, rukou premiešame a necháme pustiť šťavu.
Keď cibuľa v panvici zhnedne, pridáme nakrájanú zeleninu a premiešame.
Z papriky odkrojíme vrch a odstránime jadierka.
Osmaženú zeleninu rozdelíme na polovicu, jednu časť preložíme na tanier a z druhej pripravíme omáčku.
Do zeleniny v panvici pridáme paradajkový pretlak, cukor a zamiešame.
Z cukety dôkladne vytlačíme prebytočnú tekutinu a pridáme do misky s mletým mäsom.
Ďalej pridáme nasekanú petržlenovú vňať, jarnú cibuľku a šťavel.
Do osmaženej zeleninovej zmesi na panvici pridáme smotanu a premiešame.
Potom pridáme šťavu z cukety, pol pohára vody a vymiešame.
Blanšírovanú paradajku ošúpeme, nakrájame na kocky a pridáme do mäsovej zmesi.
Pridáme vychladnutú osmaženú zeleninu, ktorú sme si na začiatku odložili bokom.
Zmes osolíme, okoreníme podľa chuti, pridáme sušený cesnak a rascu.
Všetko spolu rukou premiešame.
Mäsovou plnkou naplníme papriky.
Prekryjeme vrchom papriky a zaistíme špáradlom.Papriku poukladáme vedľa seba do hrnca.
Paradajky polejeme omáčkou z panvice. Nakoniec zalejeme 500 ml vody.
Hrniec preložíme na sporák, pridáme zrnká korenia a bobkový list.
Prekryjeme pokrievkou, privedieme do varu a varíme 40 minút.
Po uplynutí doby vypneme ohrev a necháme ešte 10 minút odstáť.
Hotovú papriku servírujeme s kyslou smotanou.
Prajeme vám dobrú chuť!
Video návod: