Toto je prvá vec, ktorú robím z domácej úrody papriky: Recept na moju letnú plnenú papriku!

Sezóna papriky je v plnom prúde, tak prečo ju nezužitkovať tým najlepším možným spôsobom?

Pripravte si doma obľúbenú plnenú papriku podľa nášho tak trochu netradičného receptu a objavte nové chute tejto lahôdky.

 

 

Sezóna papriky je v plnom prúde, tak prečo ju nezužitkovať tým najlepším možným spôsobom?

Výnimočný recept na obľúbené domáce plnené papriky z youtube kanála УХ ТЫ,КУХНЯ.

Potrebujeme:

11 paprík

rastlinný olej

2 cibule

1 strúčik cesnaku

soľ

1 mrkvu

1/2 papriky

 

 

2 zrnká nového korenia

1 PL paradajkovej pasty

2 PL kyslej smotany

štipku kryštálového cukru

1 veľkú cuketu

600 g akéhokoľvek mletého mäsa

šťavel

petržlenovú vňať

jarnú cibuľku (voliteľné)

1 veľkú paradajku

mleté čierne korenie

sušený cesnak

mletú rascu (voliteľné)

2 zrnká nového korenia

1 bobkový list

Postup:

Na panvici zahrejeme olej.

 

 

Ošúpanú cibuľu nakrájame na kocky a pridáme do panvice.

Potom pridáme na plátky nakrájaný cesnak, soľ a zamiešame.

Ošúpanú mrkvu nastrúhame na hrubom strúhadle.

Papriku nakrájame na malé kúsky. Do misky na hrubo nastrúhame cuketu, osolíme, rukou premiešame a necháme pustiť šťavu.

 

 

Keď cibuľa v panvici zhnedne, pridáme nakrájanú zeleninu a premiešame.

Z papriky odkrojíme vrch a odstránime jadierka.

Osmaženú zeleninu rozdelíme na polovicu, jednu časť preložíme na tanier a z druhej pripravíme omáčku.

Do zeleniny v panvici pridáme paradajkový pretlak, cukor a zamiešame.

Z cukety dôkladne vytlačíme prebytočnú tekutinu a pridáme do misky s mletým mäsom.

Ďalej pridáme nasekanú petržlenovú vňať, jarnú cibuľku a šťavel.

 

 

Do osmaženej zeleninovej zmesi na panvici pridáme smotanu a premiešame.

Potom pridáme šťavu z cukety, pol pohára vody a vymiešame.

Blanšírovanú paradajku ošúpeme, nakrájame na kocky a pridáme do mäsovej zmesi.

Pridáme vychladnutú osmaženú zeleninu, ktorú sme si na začiatku odložili bokom.

Zmes osolíme, okoreníme podľa chuti, pridáme sušený cesnak a rascu.

Všetko spolu rukou premiešame.

 

 

Mäsovou plnkou naplníme papriky.

Prekryjeme vrchom papriky a zaistíme špáradlom.Papriku poukladáme vedľa seba do hrnca.

Paradajky polejeme omáčkou z panvice. Nakoniec zalejeme 500 ml vody.

Hrniec preložíme na sporák, pridáme zrnká korenia a bobkový list.

 

 

Prekryjeme pokrievkou, privedieme do varu a varíme 40 minút.

Po uplynutí doby vypneme ohrev a necháme ešte 10 minút odstáť.

Hotovú papriku servírujeme s kyslou smotanou.

Prajeme vám dobrú chuť!

Video návod:

 

 

Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: unsplash
Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: unsplash
Foto: pixabay

Najlepšie recepty na dnes