Toto cestíčko je vynikajúce, extrémne rýchle a také lahodné, že ho pokojne môžete dať aj na rezne. Vynikajúca chuť!
Top recept na cuketu
Cestíčo sa pripravuje rýchlo a jednoducho. Stačí zmiešať všetky ingrediencie a obaliť v ňom nakrájanú cuketu.
Do cestíčka môžete pridať rôzne koreniny, bylinky alebo syr, čím vytvoríte rôzne chuťové kombinácie.
Na rozdiel od trojobalu lepšie priľne na cuketu, vďaka čomu zostane počas vyprážania jednotné.
Kefír a cesnak v hlavnej úlohe
Kombinácia kefíru a cesnaku v cestíčku je tou najlepšou voľbou pre ochutenie cukety.
Kombinácia kyslosti kefíru a výraznej chuti cesnaku vytvára komplexnú a zaujímavú chuť.
Kefír dodáva cestíčku vlhkosť a kyselina mliečna podporuje jeho kysnutie a nadýchanosť.
Obe tieto prísady sú bohaté na živiny, ktoré sú prospešné pre zdravie, navyše antibakteriálne účinky cesnaku pomáhajú predĺžiť trvanlivosť jedla.
Na cestíčko s kefírom a cesnakom potrebujeme:
1 cuketa (alebo karfiol, huby…)
2 vajcia
100 ml kefíru
3-4 lyžice hladkej múky
1 strúčik cesnaku
Soľ a korenie
Postup:
Cuketu umyjeme, osušíme a nakrájame na plátky (nešúpeme).
Osolíme, pridáme pretlačený cesnak a dobre premiešame.
Necháme chvíľu odležať.
Vajcia rozšľaháme so soľou, korením a kefírom.
Pridáme aj 2 kopcovité lyžice múky.
Vymiešame jednotné cestíčko,
Cuketové paličky obalíme najskôr dôkladne v múke, hneď v cestíčku a vyprážame v rozpálenom oleji z oboch strán dozlatista.
Cestíčko krásne drží, nesteká, netrhá sa a neopadáva.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)
Video návod: