V tomto recepte sa dozviete, ako jednoducho si môžete za pár minút pripraviť dezert z kávovej peny.
Tento dezert je tak neodolateľne chutný, že ho doma pripravujem každý týždeň.
Exkluzívny recept na krémový kávový dezert z youtube kanála Schnelle Süßigkeiten.
Salko a káva
Kombinácia salka a kávy na prípravu kávovej peny je naozaj výborný nápad.
Vyšľahaním týchto dvoch ingrediencií získate hustú, krémovú a sladkú penu, ktorá dodá vašej káve nový rozmer.
Prečo je táto kombinácia taká obľúbená? Sladkosť salka krásne kontrastuje s horkosťou kávy, čím vzniká vyvážená chuť.
Vďaka tuku v salku je pena hustejšia a dlhšie vydrží.
Na prípravu tejto peny nepotrebujete žiadne špeciálne nástroje, stačí mixér alebo šľahač.
Potrebujeme:
50 g instantnej kávy
100 g kryštálového cukru
100 ml studenej vody
500 ml smotany na šľahanie
200 ml kondenzovaného mlieka sladeného
100 ml mlieka
1 ČL kávy
150 g sušienok
čokoládu na ozdobenie
Postup:
Do hlbokej misky nasypeme kávu, pridáme cukor.
Zalejeme vodou a metličkou vymiešame. Vyšľaháme penu.
Do samostatnej misky nalejeme smotanu.
Šľahačom vyšľaháme hustý krém.
Pridáme kondenzované mlieko a pokračujeme v šľahaní.
Potom pridáme kávovú penu a špachtľou jemne premiešame.
Zmes vyšľaháme šľahačom.
V miske s mliekom rozmiešame kávu.
V káve namočíme sušienky a poukladáme ich na dno sklenenej formy.
Zalejeme kávovou zmesou.
Na vrch nastrúhame čokoládu.
Dezert vložíme na tri hodiny do chladničky.
Po uplynutí doby môžeme dezert servírovať v pohároch.
Prajeme vám dobrú chuť!
Video návod: