Ponúkame vám mimoriadne jednoduchý recept na krémový dezert, ktorý vás svojou chuťou dokonale zaskočí.
Fantastická delikatesa, ktorá odteraz nebude chýbať na vašom sviatočnom stole.
Unikátny recept na lahodný čokoládový dezert z youtube kanála Kübra’nın Mutfağı.
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
Potrebujeme:
(objem pohára 200 ml)
1 l mlieka
1 pohár krupice
1 pohár kryštálového cukru
3 PL kakaa
1 balenie vanilkového cukru
1 ČL masla alebo margarínu
1 balenie šľahačky v prášku
1 pohár mlieka
Na čokoládovú plevu:
1,5 PL hladkej múky
1,5 PL kakaa
3 PL kryštálového cukru
3 poháre mlieka
1 ČL masla alebo margarínu
1 ČL nutelly
kúsky vlašských orechov na ozdobu (voliteľné)
Postup:
Do hrnca na sporáku nasypeme krupicu. Pridáme cukor a kakao.
Všetko spolu zmiešame metličkou.
Pridáme studené mlieko a zamiešame.
Na strednej teplote za stáleho miešania varíme, kým zmes nezovrie a nezhustne.
Potom pridáme vanilkový cukor, maslo a zamiešame a vypneme sporák.
Cesto nalejeme do tortovej formy a zarovnáme. Necháme úplne vychladnúť.
Do samostatnej misky nasypeme šľahačku.
Nalejeme studené mlieko a mixérom vyšľaháme hustý krém.
Šľahačku nanesieme na vychladnuté cesto a rovnomerne rozotrieme po celej ploche.
Potom dezert vložíme do chladničky.
Medzitým pripravíme polevu: do rajnice na sporáku nasypeme múku.
Pridáme kakao, cukor a metličkou premiešame. Potom do zmesi nalejeme studené mlieko.
Na strednom ohni počas miešania varíme, kým zmes nezovrie a nezhustne.
Pridáme maslo, nutellu a miešame, kým sa maslo nerozpustí.
Vychladnutú čokoládovú polevu nalejeme na dezert a zarovnáme.
Vložíme do chladničky, kým poleva nestuhne.
Po vybratí z chladničky ozdobíme vrch dezertu nasekanými orechmi.
Môžeme servírovať.
Prajeme vám dobrú chuť!
Video návod: