ZMRZLINOVÝ rez z 1 vajíčka: Len 5 minút a už je prázdny plech – najlepší koláč pod slnkom!

Fantastický koláč z 1 vajíčka, lepší ako zmrzlina!

Predstavte si dezert, ktorý spája smotanovú sladkosť vanilkového krému a kúzelné orechovú cesto.

 

 

Od nadýchaného orieškového základu až po zamatový šľahačkový krém je táto pochúťka splneným snom milovníkov dezertu.

Vynikajúci recept na delikátny koláč z youtube kanála Einfache Rezepte.

Potrebujeme:

Na cesto:

1 vajce

250 ml mlieka (1 šálka)

200 g kryštálového cukru (1 šálka)

100 ml rastlinného oleja (1/2 šálky)

200 g mletých lieskových orechov (2 šálky)

125 g univerzálnej múky (1 šálka)

2 ČL sódy bikarbóny

Na krém:

 

 

600 ml mlieka (2,5 šálky)

78 g vanilkového pudingu v prášku (1/3 šálky)

150 g kryštálového cukru (3/4 šálky)

200 g masla (1 šálka)

Ďalšie ingrediencie:

500 ml smotany na šľahanie (2 šálky)

Postup:

Do misky s pudingom nalejeme časť mlieka a metličkou vymiešame.

 

 

Zvyšok mlieka nalejeme do rajnice na sporáku a zohrejeme.

Potom do rajnice nasypeme cukor, miešame a privedieme do varu.

Nalejeme pudingovú zmes a miešame, kým puding nezhustne.

Puding prejeme do misky, prekryjeme fóliou a necháme vychladnúť.

Do nádoby od kuchynského robota pridáme vajce a nalejeme 250 ml mlieka.

 

 

Nasypeme cukor a mixérom vymiešame. Počas miešania nalievame olej.

Potom nasypeme pomleté orechy.

Znížime výkon a počas miešania postupne pridávame múku so sódou bikarbónou.

Cesto prelejeme do formy (34 x 22 cm) vystlanej papierom na pečenie a zarovnáme.

Vložíme do predhriatej rúry a pečieme 15 minút pri teplote 180°C (horný/spodný ohrev).

 

 

Upečené cesto necháme poriadne vychladnúť.

Do hlbokej nádoby pridáme maslo. Mixérom intenzívne šľaháme, kým sa nevytvorí penovú textúra.

V samostatnej miske vyšľaháme vychladnutý puding.

Potom puding postupne počas šľahania pridávame do masla.

Cesto preložíme na plech a ohraničíme formou.

 

 

Na cesto rovnomerne rozotrieme krém.

Koláč necháme hodinu vychladnúť v chladničke.

Po vybratí z chladničky vyberieme koláč z formy a nakrájame. Vo vysokej nádobe vyšľaháme smotanu.

Pomocou cukrárskeho vrecka ozdobíme koláč.

Môžeme servírovať.

 

 

Prajeme vám dobrú chuť!

Video návod:

 

 

Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: tjn
Foto: tjn
Foto: pexels
Foto: unspash

Najlepšie recepty na dnes