Mleté mäso, 3 zemiaky a kúsok syra: Pohodlné obložené fašírky – výborné a pripravené za minútku!

Perfektná večera alebo rýchly obed. lenivé obložené fašírky máte pripravené za chvíľku - a je to komplet jedlo, ku ktorému už netreba ani prílohu.
[mashshare]

Hľadáte inšpiráciu na rýchly a zároveň chutný obed alebo večeru, ktorá poteší celú rodinu?

 

 

Obložené fašírky pečené na plechu sú skvelým riešením!

Jednoduché a praktické jedlo pre celú rodinu

Táto variácia na klasické fašírky je nielen chutná, ale aj praktická.

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

Stačí pripraviť základné suroviny, všetko spolu poskladať na plech a nechať rúru urobiť svoju prácu.

Pri príprave jedla môžete experimentovať s rôznymi druhmi mletého mäsa, zeleniny a syrov.

Kombinácia mäsa, zeleniny a syra zaručuje vynikajúcu chuť a vysokú sýtosť.

Potrebujeme:

500 g mletého mäsa (môžete použiť aj hydinové, ale potom nezabudnite, že sa pečie kratšie)

 

 

3  zemiaky (cca 300 g)

2 cibule

3 vajcia uvarené natvrdo

150 g strúhaného syra

1-2 lyžice kyslej smotany

1 lyžicu horčice

Soľ podľa chuti

Korenie podľa chuti

Voliteľné:

Bylinky podľa chuti

Koreniny podľa chuti

Tatárska omáčka

Biely jogurt

Rôzne druhy syra

Postup:

Najemno nakrájané cibule osmažíme na oleji dozlatista.

 

 

Zemiaky nastrúhame na hrubom strúhadle a ochutíme soľou a korením.

Vajcia uvaríme natvrdo, olúpeme a nakrájame nadrobno.

K vajciam pridáme majonézu a horčicu.

Celú zmes premiešame a dochutíme soľou a korením.

 

 

Z ochuteného mletého mäsa tvarujeme menšie „fašírky“  ktoré postupne ukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie.

Na mäso najskôr navrstvíme osmaženú cibuľu.

Potom vrstvíme vaječno – majonézovú zmes a zemiaky.

Nakoniec na vrch rovnomerne navrstvíme nastrúhaný  syr.

 

 

Ak máme nové zemiaky dávam ich surové, ak máte staršie zemiaky, ktoré potrebujú dlhší čas prípravy, na 5 minút ich povarím a až potom nastrúham.

Plech s takto pripravenými fašírkami vložíme do vyhriatej rúry a pečieme pri teplote 180 stupňov 30 – 35 minút.

Fašírky sú vynikajúce aj samé o sebe, netreba k nim už nič pridávať. V lete ale môžete jedlo osviežiť prídavkom čerstvej zeleniny alebo čerstvého pečiva.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay

Najlepšie recepty na dnes