Hľadáte inšpiráciu na rýchly a zároveň chutný obed alebo večeru, ktorá poteší celú rodinu?
Obložené fašírky pečené na plechu sú skvelým riešením!
Jednoduché a praktické jedlo pre celú rodinu
Táto variácia na klasické fašírky je nielen chutná, ale aj praktická.
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
Stačí pripraviť základné suroviny, všetko spolu poskladať na plech a nechať rúru urobiť svoju prácu.
Pri príprave jedla môžete experimentovať s rôznymi druhmi mletého mäsa, zeleniny a syrov.
Kombinácia mäsa, zeleniny a syra zaručuje vynikajúcu chuť a vysokú sýtosť.
Potrebujeme:
500 g mletého mäsa (môžete použiť aj hydinové, ale potom nezabudnite, že sa pečie kratšie)
3 zemiaky (cca 300 g)
2 cibule
3 vajcia uvarené natvrdo
150 g strúhaného syra
1-2 lyžice kyslej smotany
1 lyžicu horčice
Soľ podľa chuti
Korenie podľa chuti
Voliteľné:
Bylinky podľa chuti
Koreniny podľa chuti
Tatárska omáčka
Biely jogurt
Rôzne druhy syra
Postup:
Najemno nakrájané cibule osmažíme na oleji dozlatista.
Zemiaky nastrúhame na hrubom strúhadle a ochutíme soľou a korením.
Vajcia uvaríme natvrdo, olúpeme a nakrájame nadrobno.
K vajciam pridáme majonézu a horčicu.
Celú zmes premiešame a dochutíme soľou a korením.
Z ochuteného mletého mäsa tvarujeme menšie „fašírky“ ktoré postupne ukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie.
Na mäso najskôr navrstvíme osmaženú cibuľu.
Potom vrstvíme vaječno – majonézovú zmes a zemiaky.
Nakoniec na vrch rovnomerne navrstvíme nastrúhaný syr.
Ak máme nové zemiaky dávam ich surové, ak máte staršie zemiaky, ktoré potrebujú dlhší čas prípravy, na 5 minút ich povarím a až potom nastrúham.
Plech s takto pripravenými fašírkami vložíme do vyhriatej rúry a pečieme pri teplote 180 stupňov 30 – 35 minút.
Fašírky sú vynikajúce aj samé o sebe, netreba k nim už nič pridávať. V lete ale môžete jedlo osviežiť prídavkom čerstvej zeleniny alebo čerstvého pečiva.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)