Pripravte si doma nadýchané langoše z jemného cesta plnené syrovou plnkou.
Takto pripravené plnené placky u nás fičia ešte viac ako tie klasické.
Unikátny recept na nadýchané domáce syrové placky z youtube kanála Rhapsody Food.
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
Potrebujeme:
700 g hladkej múky
500 ml kefíru
1 ČL soli
1 PL kryštálového cukru
1 ČL sódy bikarbóny
Na náplň:
700 g čerstvého syra alebo tvarohu
3 vajcia
soľ
rastlinný olej na vysmážanie
Poznámka:
Ako alternatívu môžete použiť aj strúhanú mozzarellu, alebo iný druh mäkkého syra.
Postup:
Do misky nalejeme kefír. Pridáme cukor a jedlú sódu.
Metličkou všetko dôkladne vymiešame na jednotnú, hladkú zmes.
Potom do zmesi pridáme soľ. Cez sitko preosejeme múku.
Vareškou premiešame a rukou vymiesime hladké cesto. Vymiesené cesto necháme oddychovať 30 minút.
Do samostatnej misky pridáme tvaroh a soľ.
Pridáme vajcia a lyžicou dôkladne premiešame.
Cesto preložíme na pomúčený stôl a rukami roztiahneme.
Takto pripravené cesto teraz rozdelíme na 16 častí.
Z každej časti cesta ušúľame guľku.
Cesto rozvaľkáme na pomúčenom stole do tvaru kruhu.
Do stredu pridáme plnku a prekryjeme ďalším vyvaľkaným cestom.
Okraje zatlačíme prstami, potom okolo prsta zahneme a prištipneme (viď video).
Na panvici zohrejeme dostatočné množstvo oleja.
Vložíme placku a smažíme z oboch strán do zlatista.
Hotové placky poukladáme na papierovú utierku, aby sme sa zbavili prebytočného oleja.
Môžeme servírovať.
Prajeme vám dobrú chuť!
Video návod: