Táto chyba pri varení KUKURICE spôsobuje, že sú zrná tvrdé a vláknité: Robí ju mnoho ľudí!

Veľa ľudí robí pri varení kukurice túto chybu. Zrná sa stávajú tvrdými a vláknitými

Ešte teplé kukuričné klasy potreté maslom a posypané soľou sú symbolom leta a obľúbenou pochúťkou na prímorských plážach.

Sladké, jemné a krémové zrná si nevyžadujú špeciálnu úpravu.

Na vyťaženie plnej chuti postačuje len minimálna príprava.

 

 

Avšak ako uvádza portál pysznosci, mnohí ľudia robia pri varení kukurice chybu, ktorá spôsobuje, že zrná sú tvrdé a vláknité.

Obľúbená letná pochúťka

Sezóna cukrovej kukurice začína v lete a trvá až do začiatku jesene.

 

 

Prázdniny sú ideálnym obdobím na vychutnanie tejto pochúťky.

Čerstvá kukurica chutí najlepšie, keď je zberaná úplne zrelá, čo je medzi júlom a septembrom.

 

 

Ako však pripraviť sladký klas, aby boli zrná mäkké a jemné?

Doba varenia kukurice je veľmi dôležitá.

 

 

Ak klasy strávia vo vode príliš veľa času, stanú sa tvrdými a vláknitými.

Pre mäkkú kukuricu je optimálne ju variť 15 minút od okamihu, keď voda opäť zovrie.

 

 

Stojí za to priebežne kontrolovať stav zŕn vidličkou.

Pred varením je potrebné kukuricu dôkladne očistiť od listov a „vlasov“.

 

 

Ak je príliš dlhá, treba odrezať stopku.

Pripravte si veľký a široký hrniec, aby sa všetka kukurica zmestila a mohla sa vo vode voľne otáčať.

 

Chyba pri varení, ktorej sa radšej vyhnite

Kľúčom je správne množstvo vody, aby klasy boli úplne ponorené.

Nepridávajte soľ do vody, v ktorej varíte kukuricu, pretože soľ spôsobí, že zrná budú tvrdé.

 

 

Namiesto soli môžete pridať trochu cukru na zdôraznenie prirodzenej sladkosti kukurice, ale nie je to nevyhnutné.

Soľ pridajte až po uvarení, keď kukuricu posypete maslom.

 

 

Na jemnejšiu chuť zŕn môžete kukuricu uvariť vo vode s mliekom.

Pri výbere kukurice si všímajte vzhľad listov obklopujúcich klas.

 

 

Mali by byť zelené a ľahko sa oddeľovať.

Žlté listy signalizujú, že kukurica je stará a pravdepodobne bola dlho skladovaná.

Zrelé klasy majú žlté, hojne a tesne rozmiestnené zrná.

 

 

Vyhnite sa klasom so svetložltými a cibuľovitými zrnami, ktoré naznačujú, že kukurica je stará alebo zle skladovaná.

Pri kúpe balenej kukurice venujte pozornosť niekoľkým detailom.

 

 

Fólia by nemala byť zaparená, stopka by nemala vykazovať známky sčernenia a hrot by nemal byť suchý.

Najlepšou voľbou sú stredne veľké klasy s množstvom žltých zŕn podobnej veľkosti.

Dobrú chuť!

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay

Najlepšie recepty na dnes