Pripravte si doma delikátne smažené ázijské rezance s mäsom a zeleninou a už nikdy ich nebudete kupovať.
Tento pokrm si natoľko obľúbite, že po ňom budete túžiť viackrát do týždňa.
Vynikajúci recept na smažené cestoviny s kuracím mäsom z youtube kanála GOGS-recepty.
Potrebujeme:
120 g čínskych rezancov
2 vajcia
200 g kuracích pŕs
1 ČL zemiakového škrobu
1 ČL sójovej omáčky
1 mrkvu
cca 100 g stonkového zeleru
1 jarnú cibuľku
1/2 červenej papriky
cca 100 g čínskej kapusty
2 strúčiky cesnaku
cca 15 g zázvoru
čili (podľa chuti)
Na omáčku:
1 PL medu
3 PL sójovej omáčky
2 PL hustej ustricovej omáčky
2 PL sladkokyslej čili omáčky
2 PL vody
Postup:
Kuracie prsia nakrájame na pásiky a vložíme do misky.
Pridáme sójovú omáčku a premiešame. Ďalej pridáme škrob a dobre zamiešame.
Do osolenej vriacej vody v hrnci vložíme rezance a necháme ich variť 5 minút.
Uvarené rezance opláchneme v studenej vode a necháme ich dobre odkvapkať.
Do misky rozbijeme vajcia a vidličkou premiešame.
V samostatnej miske zmiešame med, sójovú omáčku, ustricovú omáčku, čili omáčku a vodu.
Pripravíme si zvyšné prísady: Ošúpanú mrkvu nakrájame na pásiky.
Pomocou škrabky ošúpeme zeler a nakrájame na krížne pásiky.
Papriku nakrájame na tenké plátky. Jarnú cibuľku rozdelíme na zelenú a bielu časť a pokrájame.
Čínsku kapustu na drobno nasekáme. Čili, zázvor a cesnak nakrájame na malé kocky.
Do rozohriateho woku nalejeme sezamový olej.
Nalejeme vajíčka, osmažíme, potrháme varechou a vložíme do taniera.
Wok opäť rozohrejeme, nalejeme olej a vložíme mäso. Smažíme do zlatista a pridáme k vajciam.
Do woku nalejeme sezamový olej a pridáme zázvor, cesnak, čili, mrkvu a zeler.
Za stáleho miešania prudko osmažíme.
Asi po dvoch minútach pridáme papriku, bielu časť z cibuľky a opekáme asi dve minúty.
K zelenine pridáme rezance, zamiešame a smažíme asi minútu.
Potom pridáme vajcia, kuracie mäso a ďalej smažíme. Asi po minúte pridáme omáčku, zelenú časť z cibuľky a čínsku kapustu.
Zamiešame a smažíme jednu minútu.
Môžeme servírovať.
Prajeme vám dobrú chuť!
Video návod: