Tento nápad som vyskúšala len nedávno, ale už sa z neho stalo naše obľúbené jedlo, neváhajte a vyskúšajte to tiež!
Fantastický nápad z cesnaku
Cesnakový chlieb je obľúbeným pokrmom, ktorý sa hodí na rôzne príležitosti.
Jeho príprava je jednoduchá a výsledok je vždy chutný.
Tento chlieb je ideálny na podávanie ako občerstvenie na párty alebo ako súčasť rodinného stretnutia.
Kombinácia cesnaku a vajec dodáva tomuto receptu z portálu smakosze jedinečnú a nezameniteľnú chuť.
V nasledujúcom článku nájdete podrobný recept, ako si tento chlieb pripraviť doma.
Spojte cesnak s vajíčkami
Recept je inšpirovaný gruzínskym khachapuri, tradičným pečivom z východných krajín, často podávaným ako pouličné jedlo.
Nekysnuté cesto opekané na panvici je vysoko kalorické, sýte a mimoriadne chutné.
V našom recepte použijeme cesnakový chlieb s nezvyčajným spôsobom prípravy, kde sa cesnak rozmieša s vajíčkami, čím dosiahneme výraznejšiu chuť.
Recept na cesnakový chlieb
Prezentovaný chlieb má malý prídavok sódy bikarbóny, no môžete skúsiť aj verziu s pol lyžičkou prášku do pečiva.
Ingrediencie:
2 vajcia
250 g hladkej múky
150 g jogurtu
5 strúčikov cesnaku
1 čajová lyžička sódy bikarbóny
1 malý zväzok petržlenovej vňate alebo koriandra
Postup:
Vajcia rozbijeme do misky a pridáme olúpané strúčiky cesnaku.
Mixérom vymiešame na nadýchanú, dobre prevzdušnenú hmotu.
Do vajec pridáme kefír alebo prírodný jogurt a potom nasekaný koriander alebo petržlenovú vňať.
Hmotu dôkladne premiešame metličkou.
Do misy postupne pridávame preosiatu múku a sódu bikarbónu.
Miešame špachtľou, až kým cesto nezačne hustnúť.
Cesto preložíme na pomúčenú dosku a poriadne prehnetieme.
Cesto zabalíme do fólie a necháme odpočívať 10-15 minút.
Potom ho rozvaľkáme na hrubú placku s hrúbkou asi 3 cm a priemerom zodpovedajúcim forme.
Cesto opečieme v rozohriatom oleji alebo prepustenom masle na stredne výkonnom horáku, kým nie je z oboch strán opečené dozlatista.
Cesnakový chlieb podávame s jogurtovým dipom.
Tento chlieb je ideálny ako súčasť párty stola a určite očarí všetkých hostí svojou chrumkavosťou a bohatou chuťou.
Dobrú chuť!