Rozbite 2 vajcia, pridajte cesnak a spustite mixér. Niečo tak dobré ste už dlho nejedli!

Spojte cesnak s vajíčkami, je to ten najlepší nápad.

Tento nápad som vyskúšala len nedávno, ale už sa z neho stalo naše obľúbené jedlo, neváhajte a vyskúšajte to tiež!

 

 

Fantastický nápad z cesnaku

Cesnakový chlieb je obľúbeným pokrmom, ktorý sa hodí na rôzne príležitosti.

Jeho príprava je jednoduchá a výsledok je vždy chutný.

Tento chlieb je ideálny na podávanie ako občerstvenie na párty alebo ako súčasť rodinného stretnutia.

Kombinácia cesnaku a vajec dodáva tomuto receptu z portálu smakosze jedinečnú a nezameniteľnú chuť.

V nasledujúcom článku nájdete podrobný recept, ako si tento chlieb pripraviť doma.

Spojte cesnak s vajíčkami

Recept je inšpirovaný gruzínskym khachapuri, tradičným pečivom z východných krajín, často podávaným ako pouličné jedlo.

Nekysnuté cesto opekané na panvici je vysoko kalorické, sýte a mimoriadne chutné.

 

 

V našom recepte použijeme cesnakový chlieb s nezvyčajným spôsobom prípravy, kde sa cesnak rozmieša s vajíčkami, čím dosiahneme výraznejšiu chuť.

Recept na cesnakový chlieb

Prezentovaný chlieb má malý prídavok sódy bikarbóny, no môžete skúsiť aj verziu s pol lyžičkou prášku do pečiva.

 

 

Ingrediencie:

2 vajcia

250 g hladkej múky

150 g jogurtu

5 strúčikov cesnaku

 

 

1 čajová lyžička sódy bikarbóny

1 malý zväzok petržlenovej vňate alebo koriandra

Postup:

Vajcia rozbijeme do misky a pridáme olúpané strúčiky cesnaku.

 

 

Mixérom vymiešame na nadýchanú, dobre prevzdušnenú hmotu.

Do vajec pridáme kefír alebo prírodný jogurt a potom nasekaný koriander alebo petržlenovú vňať.

 

 

Hmotu dôkladne premiešame metličkou.

Do misy postupne pridávame preosiatu múku a sódu bikarbónu.

 

 

Miešame špachtľou, až kým cesto nezačne hustnúť.

Cesto preložíme na pomúčenú dosku a poriadne prehnetieme.

Cesto zabalíme do fólie a necháme odpočívať 10-15 minút.

 

 

Potom ho rozvaľkáme na hrubú placku s hrúbkou asi 3 cm a priemerom zodpovedajúcim forme.

Cesto opečieme v rozohriatom oleji alebo prepustenom masle na stredne výkonnom horáku, kým nie je z oboch strán opečené dozlatista.

 

 

Cesnakový chlieb podávame s jogurtovým dipom.

Tento chlieb je ideálny ako súčasť párty stola a určite očarí všetkých hostí svojou chrumkavosťou a bohatou chuťou.

Dobrú chuť!

Foto: pixabay
Foto: pexels
Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: pexels
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay

Najlepšie recepty na dnes