Kedysi dávali sedliacke rodiny do vývaru nezvyčajnú ingredienciu.
Polovica Slovenska by dnes krútila hlavou, ale výsledok stojí za to.
Vývar, tradičná polievka obľúbená po celom Slovensku, môže chutiť ešte lepšie, ak vyskúšate tento starodávny zlepšovák recept
Ako uvádza portál smakosze jedna ingrediencia, ktorá je pre tento región typická, môže byť pre mnohých prekvapením, no práve vďaka nej získava polievka jedinečnú chuť a sýtosť.
Poctivý vývar
Vývar je obľúbená polievka všetkých Slovákov, no kedysi ju varili trochu inak.
Do tradičného receptu totižto pridávali bielu kapustu, čo môže znieť kontroverzne, ale v skutočnosti je to skvelý nápad.
Vďaka tejto ingrediencii získa vývar neporovnateľnú chuť.
Po vyskúšaní tohto receptu sa možno už nikdy nevrátite k pôvodnej verzii.
Na sedliacky vývar potrebujeme:
500 g hovädzie rebrá
3,5 litra vody
¼ hlavy bielej kapusty
2 mrkvy
1 koreň petržlenu
¼ zeleru
biela časť póru
1 cibuľa
2 strúčiky cesnaku
2 vetvičky ligurčeka
3 bobkové listy
5 zrniek nového korenia
čierne korenie
soľ
Postup:
Umyté mäso vložíme do hrnca, zalejeme studenou vodou a varíme na miernom ohni.
Zozbierame výslednú penu z povrchu. Pridáme očistenú mrkvu, petržlen, zeler, umytý pór a kapustu.
Všetko ochutíme ligurčekom, cesnakom, korením, soľou, bobkovými listami a bylinkami.
Cibuľu opražíme, prekrojíme na polovice a pridáme do polievky.
Znížime teplotu a vývar varíme 3 hodiny.
Nakoniec dochutíme korením a soľou.
Polievku podávame s cestovinami a nasekanou petržlenovou vňaťou.
Výsledok je výnimočný – vývar chutí úžasne a zaručene poteší každého milovníka tejto tradičnej polievky.
Sediacky recept na vývar prináša nový pohľad na tradičnú slovenskú polievku.
Pridaním bielej kapusty získa vývar na hĺbke a plnosti chuti, čo z neho robí jedinečný kulinársky zážitok.
Tento recept určite stojí za vyskúšanie a môže sa stať vašou novou obľúbenou verziou tejto klasickej polievky.
Dobrú chuť!