Vyskúšajte náš jednoduchý recept na jemné a šťavnaté rezne, ktoré sa vám rozplynú na jazyku.
Krehké a neodolateľne chutné bravčové mäsko v kombinácii s lahodnou pivnou omáčkou – tomuto pokrmu zaručene nikto neodolá.
Vynikajúci recept na lahodné rezne z youtube kanála Kuvajte sa Stašom.
Pivo a bravčové rezne
Spojenie bravčového mäsa a piva je v gastronómii veľmi obľúbené a má niekoľko dôvodov, prečo funguje tak dobre.
Pivo obsahuje enzýmy, ktoré pomáhajú rozložiť bielkoviny v mäse. To znamená, že mäso sa pri kontakte s pivom stane mäkším a šťavnatejším.
Chmeľ a iné ingrediencie v pive dodávajú mäsu zaujímavú hĺbku chuti a vytvárajú príjemný kontrast k jeho prirodzenej aróme.
Cukry v pive pri varení karamelizujú, čo dodáva mäsu zlatavú farbu a lahodnú chuť.
Kombinácia bravčového mäsa a piva má dlhú tradíciu v mnohých kuchyniach sveta, najmä v tých, kde sa pivo varí.
Na pivné rezne potrebujeme:
1 kg bravčových rezňov
1 veľkú alebo 2 menšie cibule
1-2 strúčiky cesnaku
hladkú múku
1 ČL sladkej papriky
1 ČL horčice
rastlinný olej
soľ
mleté čierne korenie
vegetu
100 ml piva alebo bieleho vína
400 ml vody
Na prílohu:
Zemiaková kaša
Varené alebo opekané zemiaky
Ryža
Cestoviny
Postup:
Ošúpanú cibuľu nakrájame na malé kocky. Plátky mäsa osolíme.
Potom mäso obalíme v múke.
V hlbokej panvici zohrejeme olej.
Vložíme rezne a osmažíme z oboch strán do zlatista.
Osmažené bravčové plátky preložíme do taniera, do panvice prilejeme trochu oleja a vložíme cibuľu.
Teplotu mierne znížime a smažíme do sklovita. Pridáme prelisovaný cesnak a trochu vody.
Premiešame a smažíme, kým cibuľa nezmäkne.
Potom pridáme mletú papriku, horčicu a dobre zamiešame.
Do zmesi nalejeme pivo a 200 ml vody.
Pridáme vegetu, mleté čierne korenie a premiešame. Keď zmes zovrie, pridáme ďalších 200 ml vody.
Potom vložíme rezne, prekryjeme a dusíme asi hodinu, kým nebude mäso mäkké.
Nakoniec dochutíme nasekanou petržlenovou vňaťou.
Môžeme servírovať.
Prajeme vám dobrú chuť!
Video návod: