PIVNÉ bravčové reze s kašou: Najlepší obed na nedeľu!

Úžasné bravčové rezne na pive, chuť vás dostane!

Vyskúšajte náš jednoduchý recept na jemné a šťavnaté rezne, ktoré sa vám rozplynú na jazyku.

 

 

Krehké a neodolateľne chutné bravčové mäsko v kombinácii s lahodnou pivnou omáčkou – tomuto pokrmu zaručene nikto neodolá.

Vynikajúci recept na lahodné rezne z youtube kanála Kuvajte sa Stašom.

Pivo a bravčové rezne

Spojenie bravčového mäsa a piva je v gastronómii veľmi obľúbené a má niekoľko dôvodov, prečo funguje tak dobre.

Pivo obsahuje enzýmy, ktoré pomáhajú rozložiť bielkoviny v mäse. To znamená, že mäso sa pri kontakte s pivom stane mäkším a šťavnatejším.

 

 

Chmeľ a iné ingrediencie v pive dodávajú mäsu zaujímavú hĺbku chuti a vytvárajú príjemný kontrast k jeho prirodzenej aróme.

Cukry v pive pri varení karamelizujú, čo dodáva mäsu zlatavú farbu a lahodnú chuť.

Kombinácia bravčového mäsa a piva má dlhú tradíciu v mnohých kuchyniach sveta, najmä v tých, kde sa pivo varí.

Na pivné rezne potrebujeme:

1 kg bravčových rezňov

1 veľkú alebo 2 menšie cibule

1-2 strúčiky cesnaku

hladkú múku

1 ČL sladkej papriky

1 ČL horčice

rastlinný olej

 

 

soľ

mleté čierne korenie

vegetu

100 ml piva alebo bieleho vína

400 ml vody

Na prílohu:

Zemiaková kaša

Varené alebo opekané zemiaky

Ryža

Cestoviny

Postup:

Ošúpanú cibuľu nakrájame na malé kocky. Plátky mäsa osolíme.

Potom mäso obalíme v múke.

 

 

V hlbokej panvici zohrejeme olej.

Vložíme rezne a osmažíme z oboch strán do zlatista.

Osmažené bravčové plátky preložíme do taniera, do panvice prilejeme trochu oleja a vložíme cibuľu.

Teplotu mierne znížime a smažíme do sklovita. Pridáme prelisovaný cesnak a trochu vody.

Premiešame a smažíme, kým cibuľa nezmäkne.

 

 

Potom pridáme mletú papriku, horčicu a dobre zamiešame.

Do zmesi nalejeme pivo a 200 ml vody.

Pridáme vegetu, mleté čierne korenie a premiešame. Keď zmes zovrie, pridáme ďalších 200 ml vody.

Potom vložíme rezne, prekryjeme a dusíme asi hodinu, kým nebude mäso mäkké.

Nakoniec dochutíme nasekanou petržlenovou vňaťou.

 

 

Môžeme servírovať.

Prajeme vám dobrú chuť!

Video návod:

 

 

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pexels

Najlepšie recepty na dnes