Vezmite sušienky, šľahačku, jahody, kyslú smotanu 2 a urobte tento úžasný dezert! Bez pečenia, Bez varenia – každý hľadá tento RECEPT!

Ponúkame vám unikátny a ultra rýchly recept na delikátnu krémovú tortu s jahodami.

 

 

U nás doma je vďaka svojej jednoduchosti a nezameniteľnej chuti číslom jedna medzi obľúbenými dezertami.

Nenáročný a rýchly recept na jahodovú tortu z youtube kanála Chef Mladen.

Potrebujeme:

400 ml sladkej smotany na šľahanie

400 g kyslej smotany

150 g práškového cukru

300 g jahôd

500 g mletých sušienok

šľahačku

čokoládu

Postup:

Do hlbokej misky nalejeme smotanu.Nasypeme cukor a mixérom vyšľaháme krém.

Pridáme kyslú smotanu a opäť prešľaháme.

 

 

Do vyšľahaného krému postupne nasypeme sušienkový prášok a premiešame.

Nakoniec do zmesi pridáme nakrájané jahody a všetko spolu zmiešame.

Krém vložíme do tortovej formy (24 cm) a zarovnáme.

 

 

Na vrch krému rozotrieme šľahačku.

Nakoniec posypeme nastrúhanou čokoládou.

Tortu vložíme na noc do chladničky.

 

 

Na druhý deň môžeme servírovať.

Video návod nájdete na konci článku,

Prajeme vám dobrú chuť!

BONUS

Jahodová mramorová torta bez pečenia: Vyzerá fantasticky a tá chuť vás úplne dostane!

 

 

Vďaka mramorovému vzoru vyzerá torta naozaj krásne a viete ju pripraviť doslova za pár minút.

Určite skúste tento populárny nepečený dezert.

Potrebujeme:

Jahodový krém:

425 g prelisovaných jahôd (čerstvých alebo mrazených),

50 g kryštálového cukru

1 balenie instantnej želatíny

Jogurtový krém:

300 ml sladkej smotany na šľahanie

15 g želatíny

600 ml hustejšieho jogurtu

150 g kryštálového cukru

1 balenie vanilkového cukru

Základ:

200 g piškót alebo maslových sušienok

100-150 ml teplého mlieka

Postup:

Jahodový krém:

 

Mrazené jahody necháme pri izbovej teplote rozmraziť alebo ich čerstvé očistíme, umyjeme a nakrájame.

Potom spolu s cukrom rozmixujeme v mixéri.

Vrecúško želatíny zalejeme 4 polievkovými lyžicami rozmixovaných jahôd a necháme napučať.

Jahodovú zmes zohrejeme na plameni (dbajte na to, aby nevrela) na miernom ohni.

Potom pridáme želatínu rozpustenú v 4 polievkových lyžiciach rozmixovaných jahôd a stále miešame, kým sa neroztopí. Odložíme bokom.

Jogurtový krém:

Sladkú smotanu vyšľaháme dotuha.

Želatínu zalejeme 3 polievkovými lyžicami jogurtu a necháme napučať.

Jogurt, cukor a vanilkový cukor dobre vymiešame šľahačom.

Na miernom ohni rozpustíme želatínu a za stáleho miešania ju pridáme k jogurtovej zmesi.

Potom pridáme šľahačku a dobre vymiešame.

Skladanie torty:

 

 

Na dno formy (asi 28 cm) položíme sušienky alebo piškóty vopred namočené v teplom mlieku.

Okraj formy potrieme olejom.

Keksíky zalejeme polovicou jogurtového krému, potom nalejeme jahodový krém.

Nalejeme druhú polovicu jogurtového krému a jemne premiešame vidličkou tak, aby nám vznikol mramorový vzor.

Dáme schladiť a môžeme podávať.

Prajeme vám dobrú chuť!

Video návod:

 

Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay

Najlepšie recepty na dnes