Ponúkame vám unikátny a ultra rýchly recept na delikátnu krémovú tortu s jahodami.
U nás doma je vďaka svojej jednoduchosti a nezameniteľnej chuti číslom jedna medzi obľúbenými dezertami.
Nenáročný a rýchly recept na jahodovú tortu z youtube kanála Chef Mladen.
Potrebujeme:
400 ml sladkej smotany na šľahanie
400 g kyslej smotany
150 g práškového cukru
300 g jahôd
500 g mletých sušienok
šľahačku
čokoládu
Postup:
Do hlbokej misky nalejeme smotanu.Nasypeme cukor a mixérom vyšľaháme krém.
Pridáme kyslú smotanu a opäť prešľaháme.
Do vyšľahaného krému postupne nasypeme sušienkový prášok a premiešame.
Nakoniec do zmesi pridáme nakrájané jahody a všetko spolu zmiešame.
Krém vložíme do tortovej formy (24 cm) a zarovnáme.
Na vrch krému rozotrieme šľahačku.
Nakoniec posypeme nastrúhanou čokoládou.
Tortu vložíme na noc do chladničky.
Na druhý deň môžeme servírovať.
Video návod nájdete na konci článku,
Prajeme vám dobrú chuť!
BONUS
Jahodová mramorová torta bez pečenia: Vyzerá fantasticky a tá chuť vás úplne dostane!
Vďaka mramorovému vzoru vyzerá torta naozaj krásne a viete ju pripraviť doslova za pár minút.
Určite skúste tento populárny nepečený dezert.
Potrebujeme:
Jahodový krém:
425 g prelisovaných jahôd (čerstvých alebo mrazených),
50 g kryštálového cukru
1 balenie instantnej želatíny
Jogurtový krém:
300 ml sladkej smotany na šľahanie
15 g želatíny
600 ml hustejšieho jogurtu
150 g kryštálového cukru
1 balenie vanilkového cukru
Základ:
200 g piškót alebo maslových sušienok
100-150 ml teplého mlieka
Postup:
Jahodový krém:
Mrazené jahody necháme pri izbovej teplote rozmraziť alebo ich čerstvé očistíme, umyjeme a nakrájame.
Potom spolu s cukrom rozmixujeme v mixéri.
Vrecúško želatíny zalejeme 4 polievkovými lyžicami rozmixovaných jahôd a necháme napučať.
Jahodovú zmes zohrejeme na plameni (dbajte na to, aby nevrela) na miernom ohni.
Potom pridáme želatínu rozpustenú v 4 polievkových lyžiciach rozmixovaných jahôd a stále miešame, kým sa neroztopí. Odložíme bokom.
Jogurtový krém:
Sladkú smotanu vyšľaháme dotuha.
Želatínu zalejeme 3 polievkovými lyžicami jogurtu a necháme napučať.
Jogurt, cukor a vanilkový cukor dobre vymiešame šľahačom.
Na miernom ohni rozpustíme želatínu a za stáleho miešania ju pridáme k jogurtovej zmesi.
Potom pridáme šľahačku a dobre vymiešame.
Skladanie torty:
Na dno formy (asi 28 cm) položíme sušienky alebo piškóty vopred namočené v teplom mlieku.
Okraj formy potrieme olejom.
Keksíky zalejeme polovicou jogurtového krému, potom nalejeme jahodový krém.
Nalejeme druhú polovicu jogurtového krému a jemne premiešame vidličkou tak, aby nám vznikol mramorový vzor.
Dáme schladiť a môžeme podávať.
Prajeme vám dobrú chuť!
Video návod: