Je ťažké si predstaviť varenie bez cibule.
Pripravená s citrónom bude lahodným doplnkom mnohých jedál.
Každému odporúčame recept na nakladanú cibuľku, ktorá obohatí chuť mäsa, pochutín a šalátov.
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
Postupujte podľa tohto receptu z portálu smakosze.
Nakladaná cibuľa
Cibuľu používame v mnohých jedlách.
Pridávame do šalátov, mletých rezňov, kastrólov a cestovín.
Táto chutná a zdravá zelenina dodáva chuť a našu kuchyňu si bez nej len ťažko predstaviť.
Ak však chcete zvýrazniť chuť vašich jedál, zvoľte tento recept.
Vďaka nej si pripravíte fantastickú nakladanú cibuľku.
Skvele sa bude hodiť k mäsu, aj šalátom.
Hodí sa k rôznym maškrtám a špízom.
Ako urobiť nakladanú cibuľu?
Ingrediencie:
4 červené cibule
1 biela cibuľa
3 polievkové lyžice soli
½ šálky octu
150 ml vody
2 čajové lyžičky citrónovej šťavy
plátky citróna
Postup:
Ak chcete pripraviť nakladanú cibuľu, začnite jej nakrájaním.
Vložte trochu cibule do pohárov.
Citrón nakrájajte na plátky a do každej nádoby vložte jeden plátok.
Pridajte červenú cibuľu.
Na vrch každej nádoby pridajte nadrobno nakrájanú bielu cibuľu.
Do každej nádoby nalejte 100 ml octu a dve čajové lyžičky citrónovej šťavy.
Poháre zatvorte.
Pretrepte, aby sa ingrediencie premiešali.
Cibuľu marinujte 2 hodiny, potom ju použite do jedál a občerstvenia.
Nakladaná cibuľa má jemne pikantnú a kyslú chuť.
Bude chutným doplnkom rôznych jedál, ale aj občerstvenia a dokonca aj sendvičov.
Môžete ju pridať k paradajkám a jesť s chlebom.
Nakladaná cibuľa sa hodí aj k vyprážaným a duseným mäsám.
Môžete ju pridať do jogurtových omáčok, smotanových omáčok a šalátov.
Táto pochúťka jedlo ešte viac ochutí.
Dobrú chuť!