Zo všetkých receptov na ovocné koláče, je u nás v rodine tento náš najobľúbenejší.
Kombinácia nadýchaného cesta, lahodného krému a osviežujúcich čerešní nenechá nikoho ľahostajným.
Vynikajúci recept na krémový ovocný koláč z youtube kanála Recette rapide sucrée.
Potrebujeme:
(objem šálky 250 ml)
3 vajcia
8 g vanilkového cukru (1 ČL)
180 g kryštálového cukru (3/4 šálky + 2 PL)
120 ml rastlinného oleja (1/2 šálky)
120 ml kefíru (1/2 šálky)
280 g hladkej múky (2 + 1/3 šálky)
štipku soli
15 g prášku do pečiva (1 PL)
Na plnku:
300 g smotanového syra (1,25 šálky)
3 PL práškového cukru
8 g vanilkového cukru (1 ČL)
mrazené čerešne
1 vajce
Postup:
Do misky pridáme vajcia. Nasypeme cukor a vanilkový cukor.
Mixérom vyšľaháme nadýchanú penu.
Nalejeme olej, kefír a pokračujeme v šľahaní.
Do zmesi preosejeme múku s práškom do pečiva a štipkou soli.
Mixérom prešľaháme.
Do samostatnej misky pridáme smotanový syr.
Ďalej pridáme vajce, práškový cukor a vanilkový cukor.
Vidličkou dôkladne premiešame.
Smotanový krém prelejeme do cukrárskeho vrecka.
Cesto nalejeme do formy (27 x 18 cm) vystlanej papierom na pečenie.
Pomocou vrecka vytvarujeme z krému na cesto mriežku.
Na vrch naukladáme čerešne. Formu vložíme do predhriatej rúry.
Pečieme 35-40 minút pri teplote 175°C.
Po upečení vyberieme koláč z formy.
Necháme vychladnúť a posypeme práškovým cukrom.
Môžeme servírovať.
Prajeme vám dobrú chuť!
Video návod: