Dokonalé a neodolateľne chutné občerstvenie, ktoré pripravíte rýchlosťou blesku a dokonale ním prekvapíte návštevu.
Nikdy by ste neverili, aký chutný pokrm sa dá vykúzliť len z pár jednoduchých surovín.
Jednoduchý a rýchly recept na fantastické predjedlo z youtube kanála Meister des Geschmackes.
Letná alternatíva k obloženým chlebíčkom
Stačí, ak namiesto klasického pečiva použijete ako základ jedla obyčajné paradajky.
Vďaka vynikajúcej oblohe z nášho receptu získate dokonalé letné predjedlo, alebo ľahkú večeru.
Oložené paradajky môžete vylepšiť prísadami podľa vašej chuti, obľúbenými koreninami alebo bylinkami.
Odporúčame použiť paradajky z domácej úrody, ktoré majú oproti tým kupovaným plnšiu a bohatšiu chuť.
Tiež môžete expirementovať s rôznymi druhmi syra a namiesto majonézy použiť ľahký domáci dressing z kyslej smotany, prípadne bieleho jogurtu.
Na obložené paradajky potrebujeme:
4 vajcia
2-3 veľké paradajky
soľ
mleté čierne korenie
5 strúčikov cesnaku
3 PL majonézy
50 g parmezánu
Voliteľné:
Koreniny podľa chuti
Bylinky podľa chuti
Rôzne druhy syra
Kyslá smotana
Citrónová šťava
Postup:
Do hrnca nalejeme vodu a preložíme na sporák a vodu necháme zovrieť.
Vložíme vajcia a varíme 9 minút – uvaríme natvrdo.
Rajčiny dôkladne umyjeme a odstránime stopky a nakrájame na 1 cm hrubé plátky.
Paradajkové plátky poukladáme na tanier. Ochutíme soľou a čiernym korením.
Ošúpané cesnakové strúčiky roztlačíme a na drobno nasekáme.
Cesnakom posypeme paradajkové plátky.
Uvarené a vychladnuté vajcia ošúpeme a pomocou krájača nakrájame na kocky.
Do misky s vajíčkom pridáme majonézu.
Vidličkou premiešame a zmes nanesieme na paradajkové plátky.
Na vrch nastrúhame parmezán. Nakoniec ozdobíme petržlenovou vňaťou.
Môžeme servírovať.
Prajeme vám dobrú chuť!
Video návod: