Na prvý pohľad vyzerajú ako obaľované rezne.
Je pravda, že tvar môže prezrádzať, že nejde o plochý plátok bravčového karé, no málokto uverí, že to nie je mäso ukryté pod chrumkavou strúhankou.
Naučte sa tento recept a rodina sa vám poďakuje.
Postupujte podľa týchto odporúčaní z portálu pysznosci.
Patizón namiesto rezňa
Nápad na využitie neobľúbenej zeleniny, ktorú poznáme pod názvom patizón, sa vám možno bude hodiť.
Patrí do čeľade tekvicovitých, je šťavnatý, jemný a chutí ako cuketa alebo tekvica.
Mladšie patizóny majú jemnú šupku, ktorá nevyžaduje šúpanie.
Sú ideálne na prípravu šalátov, grilovanie, nakladanie alebo marinovanie.
Staršie zase časom získajú hrubšiu, hrboľatú a tvrdú šupku, preto je lepšie ich pred konzumáciou alebo úpravou olúpať.
Ktoré patizóny sú najlepšie na prípravu rezňov?
Je lepšie vybrať si mladú, stredne veľkú zeleninu, ktorej šupka bude taká jemná, že ju nebude potrebné šúpať a malé hniezda so semenami nebudú vyžadovať vydlabanie.
Na prípravu rezňov sa samozrejme budú hodiť aj veľké zrelé patizóny.
V tomto prípade však budete musieť vyrezať semienka a zbaviť sa hrubej šupky.
Potrebujeme:
1 veľký alebo 2 stredné patizóny
2 vajcia
pohár hladkej múky
pohár strúhanky
soľ
čierne mleté korenie
granulovaný cesnak
repkový olej alebo prepustené maslo na vyprážanie
Príprava:
Umyte patizóny (v prípade potreby ich ošúpte) a potom ich nakrájajte na plátky hrubé asi 1 cm.
Ak sú semená veľké, odstráňte ich.
Potom každý kúsok patizóna posypte soľou a zeleninu odložte na 15 minút, aby pustila vodu.
Po tejto dobe patizóny scedíme.
Dochutíme ich korením a granulovaným cesnakom.
Vajcia rozšľaháme, pripravíme si plech s múkou a strúhankou.
Plátky patizóna najprv obalíme v múke, potom vo vajci a nakoniec v strúhanke a hneď ich vložíme do rozohriateho tuku.
Zeleninu opekajte na strednom ohni dozlatista.
Keď sú pripravené, položte ich na tanier vystlaný papierovou utierkou.
Dobrú chuť!