Domáci pribináčik je chutná a jednoduchá pochúťka, ktorú si môžete pripraviť sami doma.
Je to skvelá alternatíva kupovaného pribináčika, pretože je zdravší a obsahuje menej cukru a konzervantov.
Ja na prípravu nakupujem väčšie balenia smotany a tvarohu z Lidlu.
Ingrediencie:
500 g jemného tvarohu
500 ml smotany na šľahanie
2-3 balíček vanilkového cukru
1 PL citrónovej šťavy (voliteľné)
Ovocie na ozdobu (voliteľné)
Postup:
Vymiešajte tvaroh:
V miske vymiešajte tvaroh s vanilkovým cukrom a citrónovou šťavou (ak ju používate).
Vyšľahajte smotanu:
V druhej miske vyšľahajte smotanu na tuhý sneh.
Spojte tvaroh a smotanu:
Jemne vmiešajte vyšľahanú smotanu do tvarohu. Dbajte na to, aby ste krém neprešľahali, aby ste ho nezrazili.
Dokončite dezert:
Pripravte si poháre alebo misky a naplňte ich krémom.
Ozdobte ovocím podľa chuti a dajte do chladničky aspoň na 2 hodiny, aby krém stuhol.
Tipy:
Pre extra chuť môžete do krému pridať kakao, kokos alebo nasekané orechy.
Ak chcete krém sladší, môžete pridať trochu medu alebo práškového cukru.
Domáci pribináčik môžete skladovať v chladničke až 3 dni.
Dezert môžete servírovať aj s čerstvou šľahačkou.
Variácie:
Čokoládový pribináčik:
Do krému pridajte 2 lyžice kakaa alebo roztopenej čokolády.
Jahodový pribináčik:
Rozmixujte 100 g jahôd a pridajte ich do krému.
Mango pribináčik:
Rozmixujte 1 mango a pridajte ho do krému.
Vanilkový pribináčik:
Do krému pridajte 1 vrecko vanilkového pudingového prášku.
S trochou fantázie si môžete vytvoriť vlastné variácie domáceho pribináčika a vychutnať si tak jedinečný a chutný dezert.
Nápad na servírovanie
Ja vám odporúčam pripraviť pribináčik dvojfarebnú misu s ovocím.
Stačí, ak pripravíte pribináčik krém dvoch farieb. Jeden klasicky biely a druhý zafarbený grankom alebo kakaom.
Potom do mmisy navrstvíme piškóty alebo maslové sušienky, prvý krém, opäť sušienky a nakoniec druhý krém.
Dezert dozdobíme čerstvými jahodami.
Ak chcete, sušienky môžete namoočiť do kakaa alebo sladkého sirupu.
Odložíme do chladničky a môžeme si pochutnávať.
Dezert môžete ozdobiť strúhanou čokoládou, grankom alebo inými prísadami podľa chuti.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)
recept nám poslala Majka C.