Úžasná HRNČEKOVÁ bublanina bez oleja: Ochutnala som ju pred pár rokmi a nič sa na ňu nechytá!

Fantastický recept na bublaninu od pani Ingrid.

 

 

Recept je úplne jednoduchý – hrnčekový a dokonca do cesta sa nepridáva olej ani maslo.

Tajomstvo fantastickej chuti spočíva v šľahačkovej smotane. Určite ju skúste.

Potrebujeme:

1 hrnček práškového cukru

1 hrnček smotany na šľahanie

2 hrnčeky polohrubej múky

1 prášok do pečiva

5 vajec

Veľkosť plechu 25x35cm

Ovcie:

Marhule

Broskyňe

Jahody

Maliny

Čučoriedky

(môžete použiť zavárané aj čerstvé ovocie)

Postup:

 

 

Vajcia vymšľháme s cukrom do peny. Pridáme smotanu a premiešame.

Nakoniec do cesta vmiešame aj preosiatu múku s práškom do pečiva.

Vymiešame hladké cesto bez hrudiek.

Cesto vylejeme na vymastený a vysypaný plech.

 

 

Pridáme ovocie – marhule, jahody, čučoriedky – čokoľvek, čo máte doma.

Ak pridávate zavárané ovocie, odporúčam ubrať cukor, ale je to samozrejme na vás. Ak máte radi sladké koláče, bublanina bude pre vás akurát :-)

Pečieme vo vyhriatej rúre na 180℃ 20 min.

Necháme vychladnúť a podávame s kopčekom zmrzliny, alebo len posypanú práškovým cukrom.

Ako povýšiť bublaninu na iný level?

Existuje mnoho spôsobov, ako vylepšiť recept na bublaninu! Tu je pár tipov:

 

 

Cesto:

Pridajte pudingový prášok: Do cesta pridajte jeden vrecko vanilkového pudingového prášku. Vďaka tomu bude cesto nadýchané a vláčne.

Pridajte lyžičku octu: Ocot aktivuje prášok do pečiva a dodá cestu štipľavú chuť.

Vyskúšajte rôzne druhy múky: Namiesto polohrubej múky môžete použiť hladkú múku alebo celozrnnú múku pre zdravšiu verziu.

Pridajte oriešky alebo čokoládové lupienky: Do cesta pridajte nasekané orechy, mandle, vlašské orechy alebo čokoládové lupienky pre extra chuť a chrumkavosť.

Ovocie:

 

 

Použite rôzne druhy ovocia: Nebojte sa experimentovať s rôznymi druhmi ovocia! Bublanina výborne chutí s marhuľami, jahodami, čučoriedkami, slivkami, jablkami, hruškami a rebarborou.

Kombinujte ovocie: Skúste kombinovať rôzne druhy ovocia, napríklad jahody a rebarboru, marhule a čučoriedky alebo jablká a hrušky.

Marinujte ovocie: Pred vložením do cesta ovocie marinujte v cukre a citrónovej šťave. Dodá mu to chuť a zabráni jeho hnednutiu.

Použite mrazené ovocie: Mrazené ovocie môžete použiť namiesto čerstvého. Pred použitím ho však nechajte mierne rozmraziť.

Poleva:

 

 

Polejte bublaninu čokoládovou polevou: Rozpustite čokoládu nad parou a polejte ňou upečenú bublaninu.

Pridajte na bublaninu šľahačku: Podávajte bublaninu so šľahačkou pre extra dekadentný dezert.

Ozdobte bublaninu čerstvým ovocím: Na ozdobenie bublaniny použite čerstvé ovocie, ako sú jahody, maliny alebo čučoriedky.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Foto: tjn
Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay

Najlepšie recepty na dnes