Vynikajúca cuketa v cestíčku z kyslej smotany a syra.
Takto pripravenú cuketu môžete samozrejme aj vyprážať, my však odporúčame pečenú verziu.
Je ľahšia a fantasticky chutná.
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
Potrebujeme:
Mladú cuketu
Soľ
Na obaľovanie:
múka hladká
1 ks vajce
4 PL kyslej smotany alebo jogurtu
50 g strúhanka
100 g strúhaný syr tvrdý
korenie čierne mleté
rasca mletá
Postup:

Mladú, tenkú cuketu umyjeme.
Nakrájame na približne 1cm kúsky.
Osolíme a hneď ju obaľujeme.
Nachystáme si 3 misky.
Do jednej dáme hladkú múku.
V druhej zmiešame vajíčko, kyslú smotanu alebo jogurt, soľ, mleté čierne korenie, drvenú rascu.
Syr nastrúhame.
A v tretej miske zmiešame strúhanku a nastrúhaný syr.
Cuketové kolieska obaľujeme v múke.
Potom vo vajíčku a nakoniec v strúhanke zo syrom.
Čím viac toho na kolieska navrstvíte, tým lepšie.
Obalené kolieska ukladáme na plech na pečiaci papier.
Ak chcete, môžete kolieska trochu pokvapkať olejom, ale nie je to nutné.
Pečieme vo vyhriatej rúry na 200 °C asi 15-20 minút.
Ak chcete, takto obalenú tekvicu môžete aj vyprážať, ale pečená je ľahšia a chutí vynikajúco.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)
Titulná foto: youtube