Vyprážaná cuketa nemá šancu, toto je BOMBA: Pečené cuketové kolieska v chrumkavom cestíčku z kyslej smotany!

Takto prirpavenú cuketu môžete samozrejme aj vyprážať, my však odporúčame pečenú verziu. Je ľahšia a fantasticky chutná.

Vynikajúca cuketa v cestíčku z kyslej smotany a syra.

 

 

Takto pripravenú cuketu môžete samozrejme aj vyprážať, my však odporúčame pečenú verziu.

Je ľahšia a fantasticky chutná.

Potrebujeme:

Mladú cuketu

Soľ

Na obaľovanie:

 

 

múka hladká

1 ks vajce

4 PL kyslej smotany alebo jogurtu

50 g strúhanka

100 g strúhaný syr tvrdý

korenie čierne mleté

rasca mletá

Postup:

 

Foto: pixabay

 

Mladú, tenkú cuketu umyjeme.

Nakrájame na približne 1cm kúsky.

 

 

 

Osolíme a hneď ju obaľujeme.

Nachystáme si 3 misky.

Do jednej dáme hladkú múku.

V druhej zmiešame vajíčko, kyslú smotanu alebo jogurt, soľ, mleté čierne korenie, drvenú rascu.

 

 

Syr nastrúhame.

A v tretej miske zmiešame strúhanku a nastrúhaný syr.

 

Cuketové kolieska obaľujeme v múke.

Potom vo vajíčku a nakoniec v strúhanke zo syrom.

Čím viac toho na kolieska navrstvíte, tým lepšie.

 

Obalené kolieska ukladáme na plech na pečiaci papier.

Ak chcete, môžete kolieska trochu pokvapkať olejom, ale nie je to nutné.

Pečieme vo vyhriatej rúry na 200 °C asi 15-20 minút.

 

 

Ak chcete, takto obalenú tekvicu môžete aj vyprážať, ale pečená je ľahšia a chutí vynikajúco.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Titulná foto: youtube

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pexels

Najlepšie recepty na dnes