Z kysnutého už nepečiem, toto je jednotka: Fantastický RÝCHLY marhuľový koláč s mrveničkou – vyzerá ako od babičky a tá vôňa v kuchyni sa nedá opísať!

Vynikajúci recept na babičkin kysnutý koláč bez kysnutia.

Ponúkame vám hrnčekový recept na ultra jednoduchý a mimoriadne obľúbený ovocný koláč.

 

 

Tento koláč sme jedávali u babky počas letných prázdnin takmer každý deň. Rozdieľom však je, že tento koláč pripravíte bez kysnutia.

Jednoduchý a rýchly recept na dokonalý marhuľový koláč z youtube kanála Důchodkyně u plotny.

Potrebujeme:

2 hrnčeky polohrubej múky

1/2 hrnčeka cukru múčka

1/2 hrnčeka rastlinného oleja

1 hrnček mlieka

1 vajce

1 balenie prášku do pečiva (12 g)

marhule (prípadne iné obľúbené ovocie)

Postup:

Do hlbokej misky rozbijeme vajce, nasypeme cukor.

Mixérom rozšľaháme.

 

 

Pridáme olej a opäť prešľaháme. Do zmesi nalejeme mlieko, pridáme polohrubú múku.

Ďalej do zmesi pridáme prášok do pečiva. Mixérom dôkladne rozmiešame.

Plech na pečenie vymastíme olejom a posypeme hrubou múkou.

Cesto nalejeme na plech a rovnomerne rozotrieme po celej ploche.

Na vrch cesta naukladáme nakrájané marhule. Nakoniec koláč posypeme mrveničkou.

 

 

Plech vložíme do rúry predhriatej na 170°C.

Pečieme 10 minút. Ďalších desať minút pečieme pri teplote 160°C.

Môžeme servírovať.

Ako prirpaviť jednoduchú mrveničku?

Tu je jeden z najobľúbenejších jednoduchých receptov:

Potrebujeme:

 

 

100 g hladkej múky

80 g studeného masla

80 g práškového cukru

štipka soli (voliteľné)

1 vanilkový cukor (voliteľné)

Postup:

Múku preosejte do misky. Pridajte studené maslo nakrájané na kocky a práškový cukor.

Pomocou prstov alebo robota spracujte suroviny na mrveničku.

Dbajte na to, aby maslo zostalo studené, aby bola mrvenička chrumkavá.

 

 

Podľa chuti môžete pridať štipku soli alebo vanilkový cukor.

Hotovú mrveničku dajte do chladničky na 30 minút, aby stuhla.

Tipy:

Do mrveničky môžete pridať aj iné ingrediencie, ako sú orechy, ovsené vločky, škorica alebo kakao.

Ak chcete mať mrveničku ešte chrumkavejšiu, môžete ju pred použitím na 10 minút dať do mrazničky.

Mrveničku môžete použiť na rôzne druhy koláčov, napríklad na ovocné, tvarohové alebo kysnuté koláče.

Prajeme vám dobrú chuť!

Video návod:

 

 

Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: pexels
Foto: unsplash
Foto: pixabay

Najlepšie recepty na dnes