Nadýchaný koláčik so šľahačkovým krémom uprostred a dokonalou polevou na vrchu, ktorý vám pohladí chuťové bunky.
Príprava tejto lahôdky je jednoduchá a výsledok rozhodne každého poteší.
Vynikajúci recept na krémový čokoládový koláč so šľahačkou z youtube kanála Farklı Yemek Tarifleri.
Potrebujeme:
1 l mlieka
1 pohár kryštálového cukru (180 g)
1 pohár krupice (170 g)
3 PL kakaa (60 g)
1 balenie vanilkového cukru (5 g)
1 pohár mlieka (200 ml)
150 g šľahačky v prášku
Na polevu:
2 poháre mlieka (400 ml)
110 g kryštálového cukru
1,5 PL kukuričného škrobu (20 g)
2 PL kakaa (40 g)
1 ČL masla
Postup:
Do hrnca nalejeme mlieko, pridáme krupicu. Nasypeme cukor a kakao.
Všetko spolu zmiešame metličkou. Zmes varíme na strednom ohni, kým nezhustne.
Pridáme vanilkový cukor a miešame, kým sa nerozpustí.
Na podnos položíme okraje formy na koláč. Na spodok nanesieme horúcu kakaovú zmes a rovnomerne zarovnáme.
Necháme vychladnúť.
Do misky nalejeme pohár mlieka. Pridáme šľahačku v prášku.
Mixérom vyšľaháme tuhý krém. Keď cesto vychladne, nanesieme naň šľahačku.
Šľahačku rozotrieme po celej ploche.
Do rajnice nalejeme mlieko.
Pridáme cukor a škrob, nakoniec pridáme kakao.
Miešame, kým nezískame hladkú konzistenciu.
Zmes varíme na strednom ohni do zhustnutia.
Pridáme maslo a miešame, kým nezískame hladkú konzistenciu.
Polevu necháme vychladnúť a nanesieme na vrch dezertu.
Dezert vložíme na štyri hodiny do chladničky.
Po vybratí z chladničky odstránime okraje formy.
Môžeme servírovať.
Prajeme vám dobrú chuť!
Video návod: