Poznáte najlepší spôsob, ako pripraviť lahodné a jemné rezne?
Ak ste si mysleli, že iný spôsob, ako klasický trojobal neexistuje, ste na omyle.
A nehovoríme ani o marinovaní v mlieku s cibuľou.
Ako uvádza portál newsy.gotujmy, bežná majonéza bude fungovať ešte lepšie.
Vylepšené nedeľné rezne
Toto klasické jedlo má veľa fanúšikov.
Najčastejšie sa rezne obaľujú v múke, vajciach a v strúhanke, a podávajú sa so zemiakmi alebo majonézovým šalátom.
Dajú sa však pripraviť na mnoho rôznych spôsobov.
Spoznajte jeden z nich.
Bravčové rezne v marináde
Prečo marinovať bravčové rezne v majonéze?
Ak máte radi bravčové rezne a hľadáte alternatívu, skúste na toto jedlo trochu iný recept.
Plátky bravčového karé marinované v majonéze s ďalšími prísadami budú oveľa jemnejšie a šťavnatejšie.
Čo v tejto veci vlastne dokáže táto nenápadná majonéza?
Ide o jemnosť mäsa.
Aj bravčové mäso zo supermarketu či obchodu bude po tejto marináde v majonéze s prídavkom citrónovej šťavy o niečo krehkejšie.
Chuť rezňov sa zase zlepší vďaka čerstvým bylinkám – petržlenovej vňati a kôpru.
Ak však nemáte čerstvé bylinky, môžete tieto položky zo zoznamu ingrediencií pokojne vynechať.
Recept na bravčové rezne v majonéze:
Ingrediencie:
4 plátky bravčového karé
3-4 polievkové lyžice majonézy
zväzok čerstvého kôpru
zväzok petržlenu
štipka červenej mletej papriky
lyžica citrónovej šťavy
1/2 ČL soli
strúhanka na obaľovanie
olej na vyprážanie
Postup:
Mäso očistíme od tuku a blán a rezne naklepeme tĺčikom.
Do veľkého hlbokého taniera alebo hrnca dáme majonézu, citrónovú šťavu, nasekaný kôpor, petržlenovú vňať, koreniny a soľ.
Dôkladne premiešame.
Každý pripravený rezeň vložíme do marinády a dôkladne natrieme.
Nádobu s mäsom zakryte a odložte na noc do chladničky.
Na druhý deň vyberte rezne z chladničky asi pol hodiny pred vyprážaním.
Rezne po jednom obalíme v strúhanke a vypražíme v rozpálenom tuku z oboch strán dozlatista.
Podávame tradične so zemiakmi alebo šalátom.
Dobrú chuť!