Pri príprave rezňov vymeňte vajcia a múku za túto ingredienciu: Budú jemné a lahodné!

Vyksúšajte tentokrát pripraviť rezne novým spôsobom.

Poznáte najlepší spôsob, ako pripraviť lahodné a jemné rezne?

 

 

Ak ste si mysleli, že iný spôsob, ako klasický trojobal neexistuje, ste na omyle.

A nehovoríme ani o marinovaní v mlieku s cibuľou. 

Ako uvádza portál newsy.gotujmy, bežná majonéza bude fungovať ešte lepšie.

Vylepšené nedeľné rezne

Toto klasické jedlo má veľa fanúšikov.

Najčastejšie sa rezne obaľujú v múke, vajciach a v strúhanke, a podávajú sa so zemiakmi alebo majonézovým šalátom.

 

 

Dajú sa však pripraviť na mnoho rôznych spôsobov.

Spoznajte jeden z nich.

Bravčové rezne v marináde

 

 

Prečo marinovať bravčové rezne v majonéze?

Ak máte radi bravčové rezne a hľadáte alternatívu, skúste na toto jedlo trochu iný recept.

Plátky bravčového karé marinované v majonéze s ďalšími prísadami budú oveľa jemnejšie a šťavnatejšie. 

 

 

Čo v tejto veci vlastne dokáže táto nenápadná majonéza?

Ide o jemnosť mäsa.

Aj bravčové mäso zo supermarketu či obchodu bude po tejto marináde v majonéze s prídavkom citrónovej šťavy o niečo krehkejšie.

 

 

Chuť rezňov sa zase zlepší vďaka čerstvým bylinkám – petržlenovej vňati a kôpru.

Ak však nemáte čerstvé bylinky, môžete tieto položky zo zoznamu ingrediencií pokojne vynechať.

Recept na bravčové rezne v majonéze:

 

 

Ingrediencie:

4 plátky bravčového karé

3-4 polievkové lyžice majonézy

zväzok čerstvého kôpru

 

 

zväzok petržlenu

štipka červenej mletej papriky

lyžica citrónovej šťavy

 

 

1/2 ČL soli

strúhanka na obaľovanie

olej na vyprážanie

Postup:

Mäso očistíme od tuku a blán a rezne naklepeme tĺčikom.

 

 

Do veľkého hlbokého taniera alebo hrnca dáme majonézu, citrónovú šťavu, nasekaný kôpor, petržlenovú vňať, koreniny a soľ.

Dôkladne premiešame.

Každý pripravený rezeň vložíme do marinády a dôkladne natrieme.

 

 

Nádobu s mäsom zakryte a odložte na noc do chladničky. 

Na druhý deň vyberte rezne z chladničky asi pol hodiny pred vyprážaním.

 

 

Rezne po jednom obalíme v strúhanke a vypražíme v rozpálenom tuku z oboch strán dozlatista.

Podávame tradične so zemiakmi alebo šalátom.

Dobrú chuť!

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay

Najlepšie recepty na dnes