Mäsové guľky v rajčinovej omáčke: Podľa tohoto receptu varím už 40 rokov!

Delikátny recept na lahodné mäsové guľky v omáčke.

Fantastické mäsové guľky v lahodnej paradajkovej omáčke, ako skvelá voľba na obed alebo večeru.

 

 

U nás doma obľubujeme mäsové guľky v akejkoľvek podobe, ale kombinácia s paradajkovou omáčkou je naša najobľúbenejšia voľba.

Delikátny recept na lahodné mäsové guľky v omáčke z youtube kanála Jednostavna kuhinja.

Potrebujeme:

500 g mletého mäsa

1 cibuľu

3 strúčiky cesnaku

1 vajce

2 PL strúhanky

soľ

vegeta

mleté čierne korenie

 

 

mletú červenú papriku

petržlenovú vňať

múku

Na omáčku:

rastlinný olej

 

 

1 PL masla

1 PL hladkej múky

200 ml paradajkového pretlaku

soľ

vegetu

mleté čierne korenie

sušenú bazalku

2 bobkové listy

petržlenovú vňať

700 ml vlažnej vody

Postup:

Cibuľu ošúpeme, nakrájame a vložíme do mixéra.

Pridáme ošúpané cesnakové strúčiky. Nadrobno rozmixujeme.

 

 

Rozmixovanú zeleninu pridáme do misky s mletým mäsom.

Pridáme vajce, strúhanku, soľ a korenie.

Rukou dôkladne vymiešame a z mäsovej zmesi vytvarujeme guľky a dôkladne ich obalíme v múke.

V rajnici zohrejeme olej. Vložíme guľky a z oboch strán smažíme 2-3 minúty.

 

 

Vysmážané guľky vyberieme a znížime teplotu.

Do výpeku z guliek pridáme maslo.

Pridáme múku a miešame, kým nevznikne zápražka bez hrudiek.

 

 

Počas miešania pridáme paradajkový pretlak.

Metličkou miešame a postupne nalievame vodu.

Do omáčky pridáme soľ, korenie a metličkou vymiešame.

Nakoniec pridáme bobkové listy a fašírky.

Fašírky varíme prikryté na nízkej teplote asi 40 minút.

Na záver pridáme čerstvú alebo sušenú petržlenovú vňať.

 

 

Naše mäsové guľky môžeme servírovať so zemiakovou kašou.

Prajeme vám dobrú chuť!

Video návod:

 

 

Foto: tjn
Foto: tjn
Foto: unsplash
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay

Najlepšie recepty na dnes