Fantastické mäsové guľky v lahodnej paradajkovej omáčke, ako skvelá voľba na obed alebo večeru.
U nás doma obľubujeme mäsové guľky v akejkoľvek podobe, ale kombinácia s paradajkovou omáčkou je naša najobľúbenejšia voľba.
Delikátny recept na lahodné mäsové guľky v omáčke z youtube kanála Jednostavna kuhinja.
Potrebujeme:
500 g mletého mäsa
1 cibuľu
3 strúčiky cesnaku
1 vajce
2 PL strúhanky
soľ
vegeta
mleté čierne korenie
mletú červenú papriku
petržlenovú vňať
múku
Na omáčku:
rastlinný olej
1 PL masla
1 PL hladkej múky
200 ml paradajkového pretlaku
soľ
vegetu
mleté čierne korenie
sušenú bazalku
2 bobkové listy
petržlenovú vňať
700 ml vlažnej vody
Postup:
Cibuľu ošúpeme, nakrájame a vložíme do mixéra.
Pridáme ošúpané cesnakové strúčiky. Nadrobno rozmixujeme.
Rozmixovanú zeleninu pridáme do misky s mletým mäsom.
Pridáme vajce, strúhanku, soľ a korenie.
Rukou dôkladne vymiešame a z mäsovej zmesi vytvarujeme guľky a dôkladne ich obalíme v múke.
V rajnici zohrejeme olej. Vložíme guľky a z oboch strán smažíme 2-3 minúty.
Vysmážané guľky vyberieme a znížime teplotu.
Do výpeku z guliek pridáme maslo.
Pridáme múku a miešame, kým nevznikne zápražka bez hrudiek.
Počas miešania pridáme paradajkový pretlak.
Metličkou miešame a postupne nalievame vodu.
Do omáčky pridáme soľ, korenie a metličkou vymiešame.
Nakoniec pridáme bobkové listy a fašírky.
Fašírky varíme prikryté na nízkej teplote asi 40 minút.
Na záver pridáme čerstvú alebo sušenú petržlenovú vňať.
Naše mäsové guľky môžeme servírovať so zemiakovou kašou.
Prajeme vám dobrú chuť!
Video návod: