Zeleninové fašírky s cuketou a syrom chutia lepšie ako mäso!
Chuť tejto zeleninovej delikatesy so syrom dokonale zvýrazní prírodný jogurt alebo omáčka, ktorú vám ponúkame v tomto nenáročnom recepte.
Vynikajúci recept na zeleninové fašírky z youtube kanála Unglaubliche Rezepte.
Potrebujeme:
2 cukety
soľ
1 zemiak
2 vajcia
1 mrkvu
zväzok petržlenovej vňate
1 strúčik cesnaku
mletú papriku
mleté čierne korenie
5 PL hladkej múky
120 g syra
olivový olej
Na omáčku:
2 PL gréckeho jogurtu
2 PL majonézy
hrsť petržlenovej vňate
1 strúčik cesnaku
soľ
Postup:
Z cukety odkrojíme konce a na hrubo nastrúhame. Vložíme do misky.
Posolíme, dobre zamiešame a necháme odstáť 10 minút.
Ošúpaný a umytý zemiaky nastrúhame na hrubom strúhadle.
Vytlačíme prebytočnú tekutinu a vložíme do samostatnej misky.
Pridáme vajcia a na hrubo na strúhanú mrkvu.
Na hrubej podložke nasekáme petržlenovú vňať a polovicu pridáme do misky.
Do zmesi nastrúhame cesnak a osolíme a dochutíme paprikou a čiernym korením.
Z cukety vytlačíme prebytočnú šťavu a vložíme do misky so zeleninovou zmesou.
Všetko spolu dôkladne premiešame, pridáme múku a opäť zamiešame.
Syr nakrájame na hrubé plátky.
Ruky si namočíme v rastlinnom oleji.
Do ruky vezmeme trochu zeleninovej zmesi, doprostred vložíme syr a obalíme ho zmesou.
Fašírky dôkladne obalíme v múke a poukladáme na podložku.
V panvici zohrejeme dostatočné množstvo olivového oleja.
Vložíme fašírky a smažíme na strednom ohni z každej strany do zlatista.
Hotové fašírky poukladáme na tanier vystlaný papierovou utierkou, aby sme sa zbavili prebytočného oleja.
Pripravíme omáčku: do malej misky pridáme jogurt a majonézu.
Ďalej pridáme nasekanú petržlenovú vňať.
Do omáčky pretlačíme strúčik cesnaku.
Osolíme a všetko spolu dobre zamiešame.
Môžeme servírovať.
Prajeme vám dobrú chuť!
Video návod: