Nikdy som nejedla takú CHUTNÚ cuketu: Zabudnite na ostatné recepty, z tohoto si pridáva aj manžel!

Neodolateľná bezmäsitá a šťavnatá pochúťka bude pripravená za pár minút.

Pripravte si doma rýchly, jednoduchý a lacný recept na cuketu „po maďarsky“.

 

 

Neodolateľná bezmäsitá a šťavnatá pochúťka bude pripravená za pár minút.

Unikátny recept na smaženú zeleninu z youtube kanála viele Rezepte.

Jedzte viac cukety

Cukety sú letným darčekom pre naše zdravie. V týchto horúcich mesiacoch nám ponúkajú osvieženie a zároveň podporujú naše telo. Sú nielen chutné a všestranné v kuchyni, ale majú aj množstvo zdravotných benefitov.

Tieto plody obsahujú veľké množstvo vody, vlákniny a vitamínov, ako je vitamín C, ktorý posilňuje imunitný systém a pôsobí ako antioxidant. Vďaka vysokému obsahu vody sú cukety ideálne na hydratáciu organizmu v letných horúčavách.

 

 

Okrem toho obsahujú aj vitamíny skupiny B, ktoré prispievajú k správnej činnosti nervového systému a podporujú metabolizmus. Tiež skvelým zdrojom minerálov, ako je draslík, ktorý pomáha regulovať krvný tlak.

Vďaka nízkej kalorickej hodnote a vysokému obsahu vlákniny sú cukety ideálne pre tých, ktorí chcú schudnúť alebo si udržať zdravú váhu. Môžu byť súčasťou mnohých zdravých a ľahkých letných jedál, ako sú šaláty, polievky, zapekané jedlá alebo grilované prílohy.

Vďaka svojej jemnej chuti sa hodia k rôznym kombináciám a sú obľúbené u detí aj dospelých.

Na cuketu „po maďarsky“ potrebujeme:

cuketu

1/2 citróna

1 PL olivového oleja

1 cibuľu

1 mrkvu

1 paradajku

 

 

1 strúčik cesnaku

1/2 čili papričky

soľ

mleté čierne korenie

špenát

200 g smotany na varenie

Postup:

Cuketu nakrájame na kolieska a potom na plátky a vložíme do misky.

 

 

Do misky s cuketou vytlačíme šťavu z citróna a premiešame.

Ošúpanú cibuľu prekrojíme na polovicu a nakrájame na plátky.

V panvici zohrejeme olivový olej a vložíme cibuľu.

Ošúpanú mrkvu nakrájame na tenké kolieska a potom na tenké pásiky.

 

 

Keď je cibuľa priehľadná, pridáme mrkvu a premiešame.

Potom pridáme nakrájanú cuketu a všetko spolu zmiešame.

Umytú paradajku nakrájame na kocky a pridáme do panvice. Dôkladne zmiešame.

Cesnak a čili nakrájame na tenké plátky a pridáme do panvice.

Zmes ochutíme soľou, čiernym korením a premiešame.

 

 

Pridáme umyté špenátové listy a zamiešame.

Nakoniec do zmesi nalejeme smotanu a dôkladne premiešame.

Varíme 10 minút.

Lahodnú zeleninu servírujeme s ryžou.

Prajeme vám dobrú chuť!

Video návod nájdete TU

 

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: unsplash
Foto: pixabay
Foto: unsplash
Foto: unsplash

Najlepšie recepty na dnes