Najjemnejší a najchutnejší recept na bravčové karé: Lahodnejšie mäso ste ešte neochutnali!

U nás doma obľubujeme bravčové mäso v rôznych variantoch, ale v tejto podobe ho pripravujem asi najčastejšie.

Takto pripravené jemné a šťavnaté bravčové karé, servírované so smaženými zemiakmi, si okamžite zamilujete.

 

 

U nás doma obľubujeme bravčové mäso v rôznych variantoch, ale v tejto podobe ho pripravujem asi najčastejšie.

Fantastický recept na najjemnejšie bravčové mäso s omáčkou z yotube kanála Rýchlo chutné.

Potrebujeme:

bravčové karé

 

 

šampiňóny

1 cibuľu

200 ml smotany na šľahanie

petržlenovú vňať

zemiaky

slnečnicový olej

soľ

mleté čierne korenie

mletú papriku

Postup:

Bravčové karé nakrájame na plátky. Poukladáme vedľa seba na tvrdú podložku.

Plátky z oboch strán posolíme a posypeme čiernym korením.

 

 

Mäso môžeme aj jemne vyklepať.

Na panvici rozohrejeme olej.

Vložíme plátky mäsa a z oboch strán osmažíme do zlatista.

 

 

Osmažené mäso preložíme na tanier. Ošúpanú cibuľu nakrájame na malé kocky.

Cibuľu pridáme do panvice s rozohriatým olejom a smažíme 2-3 minúty.

Pridáme nakrájané šampiňóny a zamiešame.

Zmes ochutíme soľou, čiernym korením a premiešame.

Nalejeme smotanu a všetko spolu zmiešame.

 

 

Do panvice vložíme späť mäso.

Keď začne omáčka bublať, plátky obrátime.

Ošúpané a umyté zemiaky nakrájame na štvrtiny.

 

 

Nakrájané zemiaky vložíme do misky.

Osolíme a ochutíme čiernym korením a mletou paprikou.

Dôkladne premiešame. Mäso s omáčkou varíme ešte 15 minút.

V samostatnej panvici zohrejeme olej a vložíme zemiaky.

Zemiaky pečieme 15 minút.

 

 

Opečené zemiaky pridáme do misky s papierovou utierkou.

Necháme ich trochu vychladnúť a počkáme kým papier nasaje prebytočný olej.

Môžeme servírovať.

Prajeme vám dobrú chuť!

Video návod:

 

 

Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay

Najlepšie recepty na dnes