Takto pripravené jemné a šťavnaté bravčové karé, servírované so smaženými zemiakmi, si okamžite zamilujete.
U nás doma obľubujeme bravčové mäso v rôznych variantoch, ale v tejto podobe ho pripravujem asi najčastejšie.
Fantastický recept na najjemnejšie bravčové mäso s omáčkou z yotube kanála Rýchlo chutné.
Potrebujeme:
bravčové karé
šampiňóny
1 cibuľu
200 ml smotany na šľahanie
petržlenovú vňať
zemiaky
slnečnicový olej
soľ
mleté čierne korenie
mletú papriku
Postup:
Bravčové karé nakrájame na plátky. Poukladáme vedľa seba na tvrdú podložku.
Plátky z oboch strán posolíme a posypeme čiernym korením.
Mäso môžeme aj jemne vyklepať.
Na panvici rozohrejeme olej.
Vložíme plátky mäsa a z oboch strán osmažíme do zlatista.
Osmažené mäso preložíme na tanier. Ošúpanú cibuľu nakrájame na malé kocky.
Cibuľu pridáme do panvice s rozohriatým olejom a smažíme 2-3 minúty.
Pridáme nakrájané šampiňóny a zamiešame.
Zmes ochutíme soľou, čiernym korením a premiešame.
Nalejeme smotanu a všetko spolu zmiešame.
Do panvice vložíme späť mäso.
Keď začne omáčka bublať, plátky obrátime.
Ošúpané a umyté zemiaky nakrájame na štvrtiny.
Nakrájané zemiaky vložíme do misky.
Osolíme a ochutíme čiernym korením a mletou paprikou.
Dôkladne premiešame. Mäso s omáčkou varíme ešte 15 minút.
V samostatnej panvici zohrejeme olej a vložíme zemiaky.
Zemiaky pečieme 15 minút.
Opečené zemiaky pridáme do misky s papierovou utierkou.
Necháme ich trochu vychladnúť a počkáme kým papier nasaje prebytočný olej.
Môžeme servírovať.
Prajeme vám dobrú chuť!
Video návod: