Pripravte si doma jednoduchú a lahodnú ostrokyslú polievku, ktorá vám pošteklí chuťové bunky.
Priblížte si chuť ázijských reštaurácií v pohodlí domácej kuchyne.
Vynikajúci recept na najlepšiu domácu ostrokyslú polievku z youtube kanála LJUK.
Prečo je ostrokyslá polievka taká populárna?
Ostrokyslá polievka si získala popularitu vo svete a môže za to najmä jej chuť. Chuť ostrokyslej polievky je jedinečná a komplexná.
Kombinácia kyslosti z octu alebo citrónovej šťavy, pikantnosti z chilli a slanosti z vývaru vytvára chuťový profil, ktorý je zároveň osviežujúci, povzbudzujúci a uspokojujúci.
Táto kombinácia chutí je príjemná pre ľudí z rôznych kultúr a chutí.
Táto polievka je tiež veľmi všestranná, dá sa pripraviť z rôznych surovín. Môžete ju pripraviť s rôznymi druhmi mäsa, rýb, tofu, zeleniny a bujónov.
To umožňuje prispôsobiť polievku rôznym chutiam a preferenciám.
V neposlednom rade má táto polievka aj kultúrny význam. Ostrokyslá polievka má v mnohých kultúrach bohatú históriu a tradíciu. V Číne sa napríklad je už stáročia a považuje sa za symbol šťastia a prosperity. V Thajsku je ostrokyslá polievka populárnym pouličným jedlom a často sa podáva ako predjedlo.
Na ostrokyslú polievku potrebujeme:
2 kuracie prsia
1 veľkú cibuľu
2 PL rastlinného oleja
zázvor
2 PL zrniek nového korenia
3 cesnakové strúčiky
180 g paradajkového pretlaku
1 PL soli
80 ml tmavej sójovej omáčky
šampiňóny
zeleninový mix
2 PL octu
2 PL čili omáčky
1 vajce
zemiakový škrob
Postup:
Do hrnca nalejeme vodu. Pridáme nové korenie, cesnak a ošúpanú cibuľu.
Ďalej pridáme kuracie prsia, ošúpaný zázvor a osolíme.
Necháme variť hodinu a pol.
Po uplynutí doby vyberieme z polievky cibuľu, prsia a zázvor.
Vývar precedíme do misky.
Do hrnca nalejeme olej a pridáme zeleninový mix.
Osmažíme, pridáme na plátky nakrájané šampiňóny a zamiešame.
Pridáme sójovú omáčku, paradajkový pretlak a premiešame.
Zmes osmažíme.Potom pridáme čili omáčku a zalejeme vývarom.
Uvarené kuracie prsia natrháme a pridáme do polievky.
Pridáme uvarený na malé kocky nakrájaný zázvor. Potom do polievky nalejeme ocot a zamiešame.
V tanieri vidličkou vyšľaháme vajce a postupne za stáleho miešania pridáme do polievky.
V tanieri zmiešame škrob s vodou.
Škrobovou zmesou zahustíme polievku.
Môžeme servírovať.
Prajeme vám dobrú chuť!
Video návod: