Kto chce pripraviť dokonalú OSTROKYSLÚ polievku, nech sa drží tohoto receptu: Inú už robiť nebudete!

Najchutnejšia polievka (nielen) na letné dni!

Pripravte si doma jednoduchú a lahodnú ostrokyslú polievku, ktorá vám pošteklí chuťové bunky.

 

 

Priblížte si chuť ázijských reštaurácií v pohodlí domácej kuchyne.

Vynikajúci recept na najlepšiu domácu ostrokyslú polievku z youtube kanála LJUK.

Prečo je ostrokyslá polievka taká populárna?

Ostrokyslá polievka si získala popularitu vo svete a môže za to najmä jej chuť. Chuť ostrokyslej polievky je jedinečná a komplexná.

Kombinácia kyslosti z octu alebo citrónovej šťavy, pikantnosti z chilli a slanosti z vývaru vytvára chuťový profil, ktorý je zároveň osviežujúci, povzbudzujúci a uspokojujúci.

Táto kombinácia chutí je príjemná pre ľudí z rôznych kultúr a chutí.

 

 

Táto polievka je tiež veľmi všestranná, dá sa pripraviť z rôznych surovín. Môžete ju pripraviť s rôznymi druhmi mäsa, rýb, tofu, zeleniny a bujónov.

To umožňuje prispôsobiť polievku rôznym chutiam a preferenciám.

V neposlednom rade má táto polievka aj kultúrny význam. Ostrokyslá polievka má v mnohých kultúrach bohatú históriu a tradíciu. V Číne sa napríklad je už stáročia a považuje sa za symbol šťastia a prosperity. V Thajsku je ostrokyslá polievka populárnym pouličným jedlom a často sa podáva ako predjedlo.

Na ostrokyslú polievku potrebujeme:

 

 

2 kuracie prsia

1 veľkú cibuľu

2 PL rastlinného oleja

zázvor

2 PL zrniek nového korenia

3 cesnakové strúčiky

 

 

180 g paradajkového pretlaku

1 PL soli

80 ml tmavej sójovej omáčky

šampiňóny

zeleninový mix

2 PL octu

2 PL čili omáčky

1 vajce

zemiakový škrob

Postup:

Do hrnca nalejeme vodu. Pridáme nové korenie, cesnak a ošúpanú cibuľu.

Ďalej pridáme kuracie prsia, ošúpaný zázvor a osolíme.

 

 

Necháme variť hodinu a pol.

Po uplynutí doby vyberieme z polievky cibuľu, prsia a zázvor.

Vývar precedíme do misky.

Do hrnca nalejeme olej a pridáme zeleninový mix.

Osmažíme, pridáme na plátky nakrájané šampiňóny a zamiešame.

Pridáme sójovú omáčku, paradajkový pretlak a premiešame.

 

 

Zmes osmažíme.Potom pridáme čili omáčku a zalejeme vývarom.

Uvarené kuracie prsia natrháme a pridáme do polievky.

Pridáme uvarený na malé kocky nakrájaný zázvor. Potom do polievky nalejeme ocot a zamiešame.

V tanieri vidličkou vyšľaháme vajce a postupne za stáleho miešania pridáme do polievky.

 

 

V tanieri zmiešame škrob s vodou.

Škrobovou zmesou zahustíme polievku.

Môžeme servírovať.

Prajeme vám dobrú chuť!

Video návod:

 

 

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: unsplash
Foto: pixabay

Najlepšie recepty na dnes