Šťavnaté kuracie rolky podľa babkinho receptu: Tromfnú aj klasické rezne!

Samotná príprava tejto lahôdky môže trvať trochu dlhšie, ale výsledok rozhodne stojí za tú námahu.

Tajomstvo tejto rolky sa skrýva vnútri jej chrumkavého obalu – po rozkrojení sa vyleje teplé bylinkové maslo.

 

 

Samotná príprava tejto lahôdky môže trvať trochu dlhšie, ale výsledok rozhodne stojí za tú námahu.

Fantastický recept na vysmážané kuracie prsia z youtube kanála Smakówa (Tasty).

Potrebujeme:

kuracie prsia

maslo

vajcia

strúhanku

hladkú múku

mleté čierne korenie

 

 

soľ

kôpor

horčicu

rastlinný olej

Postup:

Kuracie prsia vodorovne prekrojíme na polovicu.

Potom mäso vložíme do plastového vrecka navlhčeného vodou.

Jemne tĺčikom vyklepeme.

 

 

Kuracie plátky posolíme a posypeme čiernym korením.

Potom potrieme horčicou.

Dobre vychladené maslo nakrájame na kocky (na každý rezeň jedna kocka masla).

Do taniera nasekáme kôpor a maslo obalíme v kôpre.

Položíme do stredu kuracieho plátku.

 

 

Ak nemáte radi kôpor, môžete použiť petržlenovú vňať alebo bylinky.

Kuracie plátky zrolujeme.

Do jedného taniera pridáme múku a do ďalšieho strúhanku. V ďalšom tanieri vyšľaháme vajcia.

Rolku najprv obalíme v múke, potom vo vajíčku a nakoniec v strúhanke.

Do panvice na sporáku nalejeme potrebné množstvo rastlinného oleja.

 

 

Do rozpáleného oleja poukladáme rolky.

Osmažíme ich do zlatista z každej strany.

Keď sú rolky osmažené zo všetkých strán, znížime teplotu a panvicu prikryjeme.

Kuracie rolky stále obraciame, aby sa nepripálili.

Nakoniec vypneme oheň a necháme chvíľu prikryté.

Môžeme servírovať.

 

 

Prajeme vám dobrú chuť!

Video návod:

 

 

Foto: pexels
Foto: tjn
Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: pexels

Najlepšie recepty na dnes