Tajomstvo tejto rolky sa skrýva vnútri jej chrumkavého obalu – po rozkrojení sa vyleje teplé bylinkové maslo.
Samotná príprava tejto lahôdky môže trvať trochu dlhšie, ale výsledok rozhodne stojí za tú námahu.
Fantastický recept na vysmážané kuracie prsia z youtube kanála Smakówa (Tasty).
Potrebujeme:
kuracie prsia
maslo
vajcia
strúhanku
hladkú múku
mleté čierne korenie
soľ
kôpor
horčicu
rastlinný olej
Postup:
Kuracie prsia vodorovne prekrojíme na polovicu.
Potom mäso vložíme do plastového vrecka navlhčeného vodou.
Jemne tĺčikom vyklepeme.
Kuracie plátky posolíme a posypeme čiernym korením.
Potom potrieme horčicou.
Dobre vychladené maslo nakrájame na kocky (na každý rezeň jedna kocka masla).
Do taniera nasekáme kôpor a maslo obalíme v kôpre.
Položíme do stredu kuracieho plátku.
Ak nemáte radi kôpor, môžete použiť petržlenovú vňať alebo bylinky.
Kuracie plátky zrolujeme.
Do jedného taniera pridáme múku a do ďalšieho strúhanku. V ďalšom tanieri vyšľaháme vajcia.
Rolku najprv obalíme v múke, potom vo vajíčku a nakoniec v strúhanke.
Do panvice na sporáku nalejeme potrebné množstvo rastlinného oleja.
Do rozpáleného oleja poukladáme rolky.
Osmažíme ich do zlatista z každej strany.
Keď sú rolky osmažené zo všetkých strán, znížime teplotu a panvicu prikryjeme.
Kuracie rolky stále obraciame, aby sa nepripálili.
Nakoniec vypneme oheň a necháme chvíľu prikryté.
Môžeme servírovať.
Prajeme vám dobrú chuť!
Video návod: