Tento šalát jedli naši starí rodičia: Teraz si ho už len málokto pamätá a je to veľká škoda!

Vynikajúci šalátik zo starých čias!

Kým nebude tento šalát na stole, nikto si naňho pravdepodobne ani len nespomenie a je to veľká škoda.

 

 

Keď sa ho už totižto už rozhodnete pripraviť, vždy ako prvý zmizne z taniera.

Pripravte si na večeru paradajkový šalát ako za starých čias.

Paradajky nikdy nechutili lepšie

Jednoduchý a rýchly recept na osviežujúci paradajkový šalát z portálu pysznosci.

Aké chute sa vám spájajú s detstvom? Je to nedeľný kurací vývar?

 

 

Alebo možno slivkové gule a parené buchty?

Pre mnohých z nás je to čosi iné.

Hoci sme všetci vyrastali na rôznych miestach, hádam sa nenájde človek, ktorý by nepoznal chuť kedysi veľmi obľúbeného paradajkovo-cibuľového šalátu.

 

 

Toto jedlo by mohlo byť symbolom jednoduchosti.

Zároveň jasným dôkazom správnosti príslovia, že menej je niekedy viac.

Prvé sústo tohto lahodného šalátu je ako kulinársky stroj času, ktorý nás vráti do detských čias.

 

 

Dedko zbiera paradajky, pažítku a cibuľu z domácej záhrady.

Babka tieto suroviny nakrája, pridá pár korenín a lyžicu-dve smotany.

Potom položí šalát pred deti, hladné po intenzívnej hre na dvore.

 

 

Už sa tejto chute neviete dočkať?

Dnes sa na takýto šalát možno pozrieť aj z inej perspektívy: nutričné hodnoty.

V ére exotickej zeleniny a ovocia, nezvyčajných zmesí, ktoré vidíme v kulinárskych programoch a móde v hummuse a avokáde, obyčajné paradajky a cibuľa stále potešia svojimi zdraviu prospešnými vlastnosťami a výživnosťou.

Nenahrádzajme ich teda.

Jediným vylepšením šalátu ako za starých čias by bolo pridať doň skyr alebo grécky jogurt.

A je to!

Na prípravu paradajkového šalátu potrebujeme:

3 paradajky

1 cibuľu

 

soľ

mleté čierne korenie

2 PL skyru

2 PL kyslej smotany

Postup:

Cibuľu nakrájame na tenké krúžky.

Paradajky nakrájame na kocky alebo zhruba na štvrtiny.

Nakrájanú zeleninu vložíme do misky.

 

 

Pridáme soľ a čierne korenie.

Potom do šalátu pridáme smotanu a skyr.

Jemne premiešame a ochutnáme.

 

 

V prípade potreby ešte dochutíme.

Vrch môžeme posypať nasekanou pažítkou.

Môžeme servírovať.

 

 

Prajeme vám dobrú chuť!

 

Foto: unsplash
Foto: tjn
Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: unsplash
Foto: unsplash
Foto: pixabay
Foto: unsplash
Foto: pixabay

Najlepšie recepty na dnes